Το νέο SUV της Bentley θα μπαίνει στην πρίζα ως PHEV


Η Bentley ετοιμάζεται να ενισχύσει την παρουσία της στην κατηγορία των SUV με μια ακόμα επιβλητική πρόταση για την κίνηση της οποίας θα φροντίζει ένα plug-in υβριδικό σύνολο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/3/2020

Ένα νέο SUV πρόκειται να περάσει στην παραγωγή η Bentley μέσα στα επόμενα χρόνια επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει την παρουσία της σε μια κατηγορία που κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος μονοπωλώντας τον ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της βρετανικής φίρμας, η Bentley δεν πρόκειται να αντικαταστήσει της Mulsane η παραγωγή της οποίας πρόκειται σύντομα να τερματιστεί καθώς τα νούμερα των πωλήσεων ενός κλασικού sedan δεν δικαιολογούν το κόστος εξέλιξής του.

Έτσι τη θέση της υπερπολυτελούς μπερλίνας θα πάρει ένα SUV -το δεύτερο στην ιστορία της Bentley- το οποίο θα φέρει ένα plug-in υβριδικό σύνολο σε μια ευρύτερη προσπάθεια περιορισμού των εκλυόμενων ρύπων των μοντέλων της βρετανικής φίρμας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Bentayga -το πρώτου και μοναδικό για την ώρα SUV της Bentley-  αντιπροσωπεύει σχεδόν το 50% των  συνολικών πωλήσεων της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που μπορεί να ανήκει στον όμιλο VW αντλώντας με σχετική ευκολία  κεφάλαια από αυτόν, γνωρίζει πολύ καλά ωστόσο ότι θα πρέπει να συνιστά ένα βιώσιμο μέγεθος ώστε να διατηρηθεί στα πλάνα των Γερμανών.

Το πιο πιθανό είναι ότι το νέο SUV της Bentley θα κάνει την εμφάνισή του μετά το 2025, ακολουθώντας χρονικά το λανσάρισμα του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της βρετανικής φίρμας.