To νέο θωρακισμένο SUV της Dartz είναι ο «εφιάλτης» των παπαράτσι


Χρησιμοποιώντας κατά βάση στρατιωτική τεχνολογία, η εταιρεία απ' τη Λετονία παρουσίασε "το πιο ασφαλές SUV του κόσμου". Δείτε πως μπορεί να κρατήσει μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα. 

  • 16/1/2022

Η Dartz είναι μία εταιρεία με έδρα τη Λετονία που έχει χτίσει τη φήμη της για τα πολυτελή θωρακισμένα αυτοκίνητα που παρουσιάζει και απευθύνονται σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό. Πριν από ένα χρόνο πήγε κόντρα σε αυτή τη φιλοσοφία και παρουσίασε ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα πόλης, το Freze Nikrob, το οποίο με αρχική τιμή τα 10.000 ευρώ θέλησε να απογειώσει τις πωλήσεις της. Σήμερα επανέρχεται πατώντας στα γνωστά για την ίδια λημέρια, παρουσιάζοντας μια εκ διαμέτρου αντίθετη πρόταση, το θηριώδες Dartz Prombron Black Alligator MMXX.

Πρόκειται για ένα θωρακισμένο SUV που βασίστηκε σε μια Mercedes-Benz GLS, με το νέο σχεδιασμό να προέρχεται από το χέρι του designer Alexander Isaev και συστήνεται ως «το κορυφαίο θωρακισμένο όχημα στον κόσμο που χρησιμοποιεί στρατιωτική τεχνολογία για την προστασία των επιβατών του». Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα αφορούν την έκδοση Black Tiger Moon Edition, φέρει μαύρο-πορτοκαλί χρωματισμό (για να θυμίζει τίγρη) και απευθύνεται στην κινεζική αγορά. Μάλιστα η Dartz αναφέρει ότι έχει ήδη παραδοθεί το αυτοκίνητο σε πελάτη, ωστόσο περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουν στην αποκάλυψη.

Στο εξωτερικό συναντάμε πολλά τετραγωνισμένα πρόσθετα που διαγράφουν την επιβλητική εμφάνιση. Την ίδια στιγμή λάμπουν με την απουσία τους οι εξωτερικοί καθρέφτες τη θέση των οποίων έχουν πάρει κάμερες που μεταφέρουν την εικόνα στον οδηγό μέσω οθόνης. Στην καμπίνα ο βελτιωτής στην προσπάθειά του να προσθέσει πολυτελή αίσθηση χρησιμοποίησε ξύλινες επιφάνειες, χρυσές λεπτομέρειες και -κόντρα στο ρεύμα της εποχής- δέρμα ζώων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι τεχνολογίες που χρησιμοποίησε η Dartz προκειμένου να αποτρέπει τους παπαράτσι να φωτογραφίζουν τους VIP επιβάτες. Για αυτό τον λόγο πρόσθεσε ειδικούς προβολείς και ηλεκτροχρωμικά τζάμια τα οποία μετατρέπονται από διαφανή σε φιμέ, κρατώντας μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα. Παράλληλα στα χερούλια στις πόρτες υπάρχουν μηχανισμοί ηλεκτροσόκ που διασφαλίζουν ότι δεν θα εισέλθει κανείς ανεπιθύμητος εντός του οχήματος.

Λεπτομέρειες σχετικά με τον κινητήρα δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιεί τον V8 της GLS 63, χωρητικότητας 4 λίτρων, που αποδίδει 612 PS και 850 Nm ροπής. Ενδέχεται να έγιναν και μια σειρά από βελτιώσεις ώστε να μπορεί να κουβαλά με άνεση όλο το επιπλέον βάρος. Μυστική έμεινε και η τιμή ωστόσο ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι φθηνό.