Το νέο Toyota Crown επιστρέφει σε crossover μορφή (photos)


To Toyota Crown ήταν το πρώτο ιαπωνικό μοντέλο που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 1958, αλλά καταργήθηκε το 1972 και πλέον επιστρέφει στη συγκεκριμένη αγορά με croosover μορφή. Πόσο πιθανό είναι να το δούμε και στην Ευρώπη; 

  • 15/7/2022

Η Toyota επαναφέρει το Crown μοντέλο της στην αμερικανική αγορά, με τους Ιάπωνες να επανασχεδιάζουν το μοντέλο προκειμένου να ταιριάζει στη νέα crossover εποχή.

Εξωτερικά, το Toyota Crown είναι φανερά ανανεωμένο, με τον σχεδιασμό και την επιλογή του χρωματισμού να φέρνει αντιδράσεις, καθώς η Toyota έχει επιλέξει έναν συνδυασμό μαύρου και κάποιου άλλου χρώματος, με τις επιλογές για το αμάξωμα να είναι οι Oxygen White, Heavy Metal, Supersonic Red, και Bronze Age.

Η καμπίνα του είναι ευρύχωρη και πολύ καλά εξοπλισμένη, καθώς διαθέτει δύο οθόνες 12.3 ιντσών, σύστημα «Έξυπνης Υποβοήθησης» και ασύρματο σύστημα πλοήγησης. Έχει επίσης θερμαινόμενα καθίσματα, ασύρματο φορτιστή smartphone και ένα ηχοσύστημα έξι ηχείων.

 

Όσον αφορά τη μονάδα ισχύος, η Toyota δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες, αλλά είναι γνωστό ότι το Crown φέρει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2.4 lt και δύο ηλεκτροκινητήρες, καθώς και ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης και μία υβριδική μπαταρία.

Αναφορικά με την ασφαλεία, το Crown διαθέτει συστήματα υποβοήθησης όπως ανίχνευση πεζών, σύστημα αποφυγής συγκρούσεων και βοήθεια στην ανάγνωση πινακίδων.

Το 2023 Toyota Crown αναμένεται να καταφτάσει στην αμερικανική αγορά προς τα τέλη του 2022, ενώ ακόμα η έλευση του στην ευρωπαϊκή αγορά κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη..