Το νέο Toyota GR 86 μετατρέπεται σε οκτακύλινδρο Lexus!


Πώς σας φαίνεται η ιδέα για ένα ισχυρότερο και δυναμικότερο εξωτερικά Lexus GR 86, με V8 κινητήρα κάτω από το καπό και το ανάλογο πιο επιθετικό παρουσιαστικό;

  • 15/4/2021

Η σκέψη της δημιουργίας ενός Lexus GR 86 υπήρχε από την εποχή της πρώτης γενιάς του Toyota GR 86, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Από ότι φαίνεται η επιθυμία για ένα ανάλογο μοντέλο δεν έχει ξεχαστεί από μερικούς, αφού με τη ανακοίνωση της δεύτερης γενιάς του ιαπωνικού coupe, ξαναεμφανίζεται στο προσκήνιο ως ιδέα. 

Ο δημιουργός του φωτορεαλιστικού σκίτσου Elio Anzora δανείστηκε πολλά στοιχεία από τα υπόλοιπα μοντέλα της Lexus για τη σχεδίασή του. Για παράδειγμα η μπροστινή μάσκα προέρχεται από το IS, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι εμπνευσμένα από το πολυτελές SUV της εταιρείας.

Περνώντας στο πίσω μέρος, βρίσκουμε τον διαχύτη και την αεροτομή του RC F, που από ότι δείχνει του ταιριάζει μια χαρά. Και από την στιγμή που ο δημιουργός κρίνει ως ιδανική περίπτωση για το συγκεκριμένο μοντέλο έναν V8 κινητήρα, θα πρέπει να βρούμε άλλους τέσσερις κυλίνδρους.

Το νέο Toyota GR 86 θα χρησιμοποιεί κινητήρα 2,4 λίτρων από 2 λίτρα που φορούσε προηγουμένως, αλλά προφανώς και δεν υπάρχει σύγκριση, τοποθετώντας έναν 8κύλινδρο κάτω από το καπό του Lexus, όταν μιλάμε για οδηγική απόλαυση.

Επομένως οι απανταχού driftάδες αυτού του κόσμου, θα προσμένουν ως λύση για τον κινητήρα σίγουρα κάποιον αρκετά ισχυρό, πόσο μάλλον έναν V8 είτε αυτός προέρχεται από το LS είτε από κάποια …Ferrari.

Η κατασκευή ενός Lexus GR 86 δεν είναι εύκολη υπόθεση στις μέρες μας, πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς την «απειλή» για τα αντίστοιχα 4κύλινδρα turbo μοντέλα που ετοιμάζουν Toyota/Subaru. Από την άλλη, με την άνθιση όλων αυτών των οίκων βελτίωσης των αυτοκινήτων που είναι τόσο ενεργοί όσο δεν ήταν ποτέ, δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον έτσι κι αλλιώς ένα GR 86, να Lexοποιείται…

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.