To νέο Toyota Mirai είναι αποδοτικότερο και πλέον πισωκίνητο (video)


Η πλήρης παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο για το νέο Mirai που θα έχει 30% μεγαλύτερη αυτονομία. Οι πωλήσεις ξεκινούν μέσα στο 2021.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: TOYOTA
  • 4/11/2020

H Toyota πραγματοποίησε μια «κλειστή» ελέω της πανδημίας παρουσίαση του νέου Mirai στις εγκαταστάσεις της στην Ιαπωνία όπου το οδήγησε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων. Μαζί με την παρουσίαση δόθηκαν στην δημοσιότητα τα παρακάτω βίντεο (πραγματικά οι Γιαπωνέζοι έχουν το δικό τους στιλ παρουσίασης), καθώς και μερικές πρώτες φωτογραφίες με τα νέα χρώματα αμαξώματος Supersonic Red και Hydro Blue.

Η ιαπωνική εταιρία είναι φειδωλή με τις πληροφορίες αφού αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία σύντομα. Πάντως, οι συνάδελφοι στο βίντεο κάνουν λόγο για την πιο μπάνικη εμφάνιση του αμαξώματος που παραπέμπει σε Lexus και την αφθονία χώρων στην πίσω σειρά καθισμάτων (όπως αναφέρει το motor1.com).

Μία πολύ σημαντική είδηση είναι πως η μετάδοση της κίνησης δεν περνά στους μπροστινούς τροχούς αλλά πλέον στους πίσω προσφέροντας θεωρητικά πιο ευχάριστα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Το προηγούμενο Mirai έχει ένα σύστημα πρόωσης με ηλεκτρικό μοτέρ 151 PS και 335 Nm. Στο νέο η ισχύς έχει αυξηθεί στους 182 PS (τουλάχιστον για το μοντέλο ιαπωνικών προδιαγραφώ), ενώ υπάρχει και ιδανική κατανομή βάρους στο 50/50 χάρη στη μεταφορά (και) του μοτέρ στο πίσω άξονα.

Προς το παρόν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναφέρουν πως με ένα ανεφοδιασμό υδρογόνου η αυτονομία έχει αυξηθεί στα 850 km, αλλά αυτή η τιμή βασίζεται στον ιαπωνικό κύκλο μέτρησης JC08. Επίσης, το απόβαρο έχει μειωθεί στα 1.900 kg, ενώ υπάρχει και σύστημα αναπαραγωγής τεχνητού ήχου όπως προβλέπετε και για τα BEV. Περισσότερα πάντως θα έχουμε να πούμε με την πλήρη πρεμιέρα του νέου Mirai τον επόμενο μήνα.