Το νέο Toyota Mirai θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό


Οι αλλαγές στο Mirai της δεύτερης γενιάς δεν θα περιορίζονται μόνο στο αμάξωμα και το εσωτερικό του αλλά επεκτείνονται και στο σύστημα πρόωσής του.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/10/2019

H Toyota θα παρουσιάσει στην έκθεση του Τόκιο το πρωτότυπο του Mirai, το αυτοκίνητο ενεργειακών κυψελών της μάρκας και το πρώτο ευρείας παραγωγής. Το οποίο περιγράφεται από την ίδια την ιαπωνική εταιρεία ως «μοντέλο τελικού σταδίου εξέλιξης της δεύτερης γενιάς του Mirai («final-stage development model of the second-generation Mirai»).

Όπως και το μοντέλο της πρώτης γενιάς θα κινείται από ενεργειακές κυψέλες, οι οποίες σε σχέση με το αρχέτυπου θα έχουν αυξημένη αυτονομία κατά 30% σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο που μπορεί να ξεπεράσει τα 480 km.

Το νέο Mirai θα βασίζεται στο νέο μεταβλητό πλαίσιο της Toyota, το TNGA, το μήκος του προσεγγίζει τα 5,0 m και το μεταξόνιό του είναι 2.920 χιλιοστά, ενώ η σχεδίασή του είναι ολοκαίνουργια, με επανασχεδιασμένο εμπρός μέρος και μια χαρακτηριστική μάσκα. Το τετράθυρο αμάξωμα διατηρείται και εδώ, ενώ στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνονται και οι μεγάλοι, στάνταρ τροχοί των ιντσών.

Στο εσωτερικό, όπου οι αλλαγές είναι πιο εκτεταμένες, υπάρχει μια μεγάλη κεντρική οθόνη αφής των 12,3 in, ενώ ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων. Σημαντική εξέλιξη είναι οι πέντε πλέον θέσεις αντί για τις τέσσερις του μοντέλου της πρώτης γενιάς, γεγονός που οφείλεται στην αναδιάταξη του συστήματος των ενεργειακών κυψελών.

Η οποία θα επιτρέπει και την αποθήκευση μεγαλύτερης ποσότητας υδρογόνου, ενώ η Toyota κάνει λόγο και για μια πιο γραμμική και πολιτισμένη απόδοση του συστήματος πρόωσης, καθώς και για βελτιωμένα δυναμικά χαρακτηριστικά.