Το νέο Toyota Yaris μετασχηματίζεται σε SUV


H SUV εκδοχή του νέου Toyota Yaris θα απευθύνεται σε ένα κοινό που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει το C-HR.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/1/2020

Το νέο Yaris, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα παίζει σε περισσότερα ταμπλό σε σχέση με τον προκάτοχό του. Έτσι πέρα από την κορυφαία σπορ εκδοχή του, την GR Yaris, που θα παρουσιαστεί άμεσα αναμένεται και ένα SUV που θα βασίζεται σε αυτό.

Το καινούργιο, μικρό SUV της Toyota είναι σαφές πως θα τοποθετείται στη γκάμα της εταιρείας κάτω από το C-HR, η εμφάνιση του οποίου παραπέμπει περισσότερο σε SUV Coupe, ενώ και η τιμή του είναι αυξημένη σε σχέση με συμβατικά μοντέλα της συνομοταξίας.

Το νέο λοιπόν, που ακόμα δε έχει όνομα, θα είναι πέρα από πιο μικρό και πιο φτηνό, ώστε να ανταγωνίζεται άμεσα τα επίσης καινούργια Ford Puma, Renault Captur και Nissan Juke, ενώ από πλευράς διαστάσεων η διαφορά του από το Yaris λέγεται ότι θα είναι κάποια λίγα εκατοστά.

Η βάση του θα είναι φυσικά το πλαίσιο TNGA-B θα αποτελεί φυσικά τη βάση και από τη στιγμή που υποστηρίζει τον εξηλεκτρισμό είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως και το μικρότερο των SUV της Toyota θα έχει και υβριδικές εκδόσεις.

Το “Yaris SUV”, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μεγάλη Βρετανία, θα παρουσιαστεί πριν από το τέλος του έτους, ενώ οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2021.