To νέο Volkswagen Golf στην έκθεση Αυτοκίνηση 2019


Η όγδοη γενιά του δημοφιλούς VW Golf πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους στην έκθεση Αυτοκίνηση 2019.

  • 8/11/2019

Μόλις δύο εβδομάδες μετά την παγκόσμια αποκάλυψή του στην έδρα της Volkswagen, το Wolfsburg, το νέο Volkswagen Golf αποκαλύπτεται στην έκθεση Αυτοκίνηση 2019.

Το νέο VW Golf βασίζεται στο «δάπεδο» το οποίο φιλοξένησε και την αμέσως προηγούμενη γενιά του και έχει γίνει γνωστό με την κωδική ονομασία MQB. Οι διαφορές στις διαστάσεις του αμαξώματος δεν είναι σημαντικές, με το μεταξόνιο να αυξάνεται κατά ένα χιλιοστά και το συνολικό μήκος κατά 26 χιλιοστά.

Το μικρομεσαίων διαστάσεων VW θα εφοδιάζεται με έντεκα διαφορετικά κινητήρια σύνολα εκ των οποίων τα τρία ήπια υβριδικά και τα δύο plug-in υβριδικά. Στη βάση της νεοσύστατης γκάμα του διατηρείται ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1,0 λίτρου, σε αντίθεση με τον πετρελαιοκινητήρα του 1,6 λίτρου ο οποίος για την ώρα τουλάχιστον δεν υπολογίζεται από τους Γερμανούς.

Η ισχυρότερη προς ώρας έκδοση του αυτοκινήτου είναι η plug-in υβριδική (GTE), η συνδυαστική απόδοση της οποίας φτάνει τους 240 ίππους. Στο μέλλον το VW Golf θα φτάσει τους 300 ίππους ενώ θα αποκτήσει και έκδοση φυσικού αερίου.

Μεταξύ των στοιχείων του εξοπλισμού ξεχωρίζει το ψηφιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται στον θάλαμο επιβατών χάρη στις ψηφιακές οθόνες που έχουν τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στο cockpit στο οποίο καλείται να ζήσει ο οδηγός, ενώ προσφέρεται και σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης (Travel Assist) το οποίο μπορεί να επιταχύνει, να επιβραδύνει ή ακόμα και να κατευθύνει το αυτοκίνητο έως και τα 130 χλμ/ώρα.

Οι εξοπλιστικές εκδόσεις Golf, Life και Style αντικαθιστούν τις Tredline, Comforline και Highline. Αντιστοίχως μεταβάλλονται τα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά και των εκδόσεων R-Line. To λανσάρισμα του αυτοκινήτου στη γηραιά ήπειρο θα ακολουθήσουν οι ισχυρότερες διαμορφώσεις, όπως το Golf GTI, GTI TCR, GTD και Golf R.

Το νέο VW Golf αναμένεται στην ελληνική αγορά στις αρχές του επόμενου έτους με τις τιμές των εκδόσεών του να μην διαφέρουν σημαντικά από τις σημερινές.