Το νέο VW Amarok έρχεται για να κυριαρχήσει εντός αλλά και εκτός των δρόμων


H νέα pick-up πρόταση της Volkswagen ετοιμάζεται να βρεθεί ξανά στην κορυφή της κατηγορίας χάρη στο πλούσιο εξοπλισμό αλλά και την αυξημένη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης.

  • 27/4/2022

Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα (VWN) ετοιμάζεται να λανσάρει τη νέα γενιά του Amarok pick-up της, που για άλλη μια φορά μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Σχεδιασμένο και εξελιγμένο στη Γερμανία και την Αυστραλία, κατασκευασμένο στη Νότια Αφρική, το νέο Amarok βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας Β στα pick-up χάρη στο βέλτιστο εξοπλισμό, μια ιδιαίτερα αυξημένη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης και ένα εμφανώς μεγαλύτερο πρόγραμμα συστημάτων μετάδοσης κίνησης από το προηγούμενο μοντέλο.

Τα πρώτα καμουφλαρισμένα μοντέλα του νέου Amarok είναι ήδη στους δρόμους της Ευρώπης και αυτό που ξεχωρίζει από τις πρώτες αποκαλυπτικές εικόνες είναι η τυπική αλλά ταυτόχρονα καινοτόμα σχεδίασή του.

Μεγαλύτερο και πιο ικανό στις off-road περιπλανήσεις

Το έντονο καμουφλάζ που το καλύπτει δεν μπορεί να κρύψει τις αυξημένες διαστάσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του αφού τα 5.350 mm του μήκους το κάνουν μακρύτερο τουλάχιστον κατά 100 mm. Μεγαλύτεροι είναι τόσο οι χώροι της διπλής καμπίνας όσο και το ωφέλιμο φορτίο που ορίζεται στους 1.2 τόνους, ενώ το μέγιστο φορτίο έλξης φτάνει την τους 3.5 τόνους.  Καθώς το μεταξόνιο του νέου Amarok αυξάνεται περισσότερο από το συνολικό μήκος του οχήματος, μειώνονται οι πρόβολοι του αμαξώματος. Αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στις off-road δυνατότητες του pick-up.

Ανάλογα με την παραλλαγή κινητήρα/κιβωτίου ταχυτήτων και την αγορά, διατίθεται ένας βενζινοκινητήρας και έως και τέσσερις διαφορετικοί πετρελαιοκινητήρες με τέσσερις έως έξι κυλίνδρους και 2.0 έως 3.0 λίτρα κυβισμό– κατ’ επιλογή με πισωκίνηση, επιλεκτική ή μόνιμη τετρακίνηση. Τα προδιαμορφωμένα προφίλ οδήγησης σε πολλές παραλλαγές και σε πολλές βαθμίδες υποστηρίζουν τον ή την οδηγό ακόμη και σε ασυνήθιστες καταστάσεις. Επιπλέον, περισσότερα από 30 συστήματα υποβοήθησης, από τα οποία πάνω από 20 είναι εντελώς νέα στο Amarok, φροντίζουν για την ασφάλεια των επιβατών.

Σχεδίαση που... τραβάει το μάτι

Όσο αφορά τη σχεδίαση, ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι οι οριζόντιες, επάνω εγκάρσιες γρίλιες της μάσκας με τους ενσωματωμένους, στενούς προβολείς LED που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό. Προαιρετικά διατίθενται «προβολείς Matrix LED IQ. LIGHT» που υπογραμμίζουν τη high-tech εμφάνιση. Έξτρα πόντους προσθέτουν και τα «φουσκωμένα» φτερά επάνω από τις ζάντες των 21 ιντσών και  τα ελαστικά All-Terrain.

Στο πίσω μέρος βλέπουμε μια φαρδιά πόρτα φόρτωσης που πλαισιώνεται από τα πίσω φώτα LED του βασικού εξοπλισμού. Όπως και στο προηγούμενο μοντέλο, το νέο Amarok παρέχει στην επιφάνεια φόρτωσης ανάμεσα στους θόλους τροχού επαρκή χώρο για την εγκάρσια φόρτωση μιας ευρωπαλέτας που μπορεί να προσδένεται με ανθεκτικούς κρίκους.

Ένα εσωτερικό για επαγγελματικές εργασίες αλλά και άνετα ταξίδια

Πρακτικό και υψηλής ποιότητας παρουσιάζεται και το εσωτερικό με τα εύκολα στην κατανόηση όργανα ελέγχου, το ψηφιακό cockpit και μια οθόνη Infotainment σε μορφή tablet – λεπτομέρειες που υπογραμμίζουν τον premium χαρακτήρα του μοντέλου. Σε αυτό συμβάλλει προαιρετικά ένα αποκλειστικό ηχοσύστημα ενώ στην premium αίσθηση έχουν εναρμονιστεί και τα καθίσματα.

Το νέο Amarok θα διατίθεται σε πέντε εκδόσεις εξοπλισμού: Το εισαγωγικό μοντέλο θα είναι η έκδοση «Amarok» και θα ακολουθήσουν οι «Life» και «Style». Ως ισοδύναμες κορυφαίες εκδόσεις, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα θα διαθέτει το «PanAmericana» (off-road χαρακτήρας) και το «Aventura» (εντός δρόμου χαρακτήρας). Το λανσάρισμά του στην αγορά αναμένεται στα τέλη του 2022 με διπλή καμπίνα και τέσσερις πόρτες (Double Cab) και σε μεμονωμένες αγορές με δίθυρη μονή καμπίνα (SingleCab).