Το νέο VW Golf GTI χωρίς καμουφλάζ


Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η πρώτη μη καμουφλαρισμένη εικόνα του νέου VW Golf GTI η οποία μας χαρίζει μια σαφή εικόνα για τον σχεδιαστικό δρόμο που θα ακολουθήσει η όγδοη κατά σειρά γενιά του γερμανικού hothatch.

  • 20/1/2020

H όγδοη γενιά του VW Golf GTI είναι πλέον γεγονός. Μια φωτογραφία που κάνει ήδη τον γύρο του Διαδικτύου αποκαλύπτει τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες του γερμανικού hothatch περίπου έναν μήνα πριν από την επίσημη αποκάλυψή του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

O αεροδυναμική πτέρυγα οροφής σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, οι ειδικού σχεδιασμού ζάντες αλουμινίου και οι ενσωματωμένες στον πίσω προφυλακτήρα απολήξεις εξατμίσεων οβάλ σχήματος είναι τα στοιχεία που διακρίνονται στη μοναδική -για την ώρα- φωτογραφία του αυτοκινήτου.

Σε ό,τι αφορά στις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου, ο δίλιτρος κινητήρας βενζίνης θα διατηρήσει τη θέση του κάτω από το καπό αποδίδοντας στη «βασική» έκδοση 245 ίππους, φτάνοντας τους 290 σε εκείνη που θα φέρει τα διακριτικά TCR και θα εφοδιάζεται με μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Όπως και στο πρόσφατο παρελθόν το νέο VW Golf GTI θα αποκτήσει και πετρελαιοκίνητη εκδοχή (βλέπε GTD) για την κίνηση της οποίας θα φροντίζει ένας δίλιτρος κινητήρας diesel, ωστόσο, εκείνο που θα διαφοροποιεί τη νέα γενιά του αυτοκινήτου θα είναι το plug-in υβριδικό σύνολο το οποίο θα έχει αφετηρία τον TSI κινητήρα του 1,4 λίτρου επιχειρώντας να συνδυάσει τις υψηλές επιδόσεις με την κορυφαία αποδοτικότητα.