Το νέο VW Golf R των 330 ίππων χωρίς καμουφλάζ!


Οι σχεδόν 330 ίπποι του νέου VW Golf R αναμετρούνται με τις ακραίες καιρικές συνθήκες του ευρωπαϊκού Βορρά δίνοντας την ευκαιρία στον φωτογραφικό φακό να απαθανατίσει τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες του πανίσχυρου γερμανικού hothatch.

  • 29/2/2020

H Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ακυρώθηκε, η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου VW Golf GTI αναβλήθηκε, η ζωή όμως συνεχίζεται με το εντυπωσιακό σε ισχύ και προδιαγραφές Golf R να βρίσκεται στον αφιλόξενο ευρωπαϊκό Βορρά.

Η κορυφαία έκδοση του γερμανικού hothatch αναμετράται, στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξής του με τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο αρκτικό κύκλο, δίνοντας την ευκαιρία στον φωτογραφικό φακό να απαθανατίσει, σε μια στιγμή ανάπαυσης των δοκιμαστών, τις σχεδιαστικές του λεπτομέρειες.

Για την ώρα βέβαια οι Γερμανοί, αρκούνται στο να χρησιμοποιούν το body kit του Golf GTI γεγονός που δικαιολογεί την επιλογή τους να μην καλύψουν τα κρίσιμα τμήματα του αμαξώματος με το γνωστό καμουφλάζ.

Μην σας προκαλεί εντύπωση, λοιπόν, το γεγονός ότι από τον πίσω προφυλακτήρα λείπουν οι ακροβολισμένες στα άκρα του απολήξεις των εξατμίσεων ή ένας επιθετικότερος διαχύτης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το νέο VW Golf R θα αποδίδει 245 kW (328,5 hp) τα οποία θα καταλήγουν και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου κεντρικού διαφορικού.

Όλα αυτά από έναν δίλιτρο TSI κινητήρα βενζίνης, ο οποίος δεν αποκλείεται να αποκτήσει και μία ακόμα πιο ισχυρή έκδοση η οποία θα σπάσει το φράγμα των 400 ίππων.