To νέο VW Tiguan θα έχει τουλάχιστον δύο PHEV εκδόσεις


Παρόλο που η πρώτη γενιά του μοντέλου χρειάστηκε να περάσει πάνω από μια δεκαετία για να ανανεωθεί δεν θα ισχύσει το ίδιο και για την επερχόμενη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/8/2019

Έτσι, η τωρινή γενιά που λανσαρίστηκε πριν από περίπου τρία χρόνια θα αντικατασταθεί νωρίτερα και περίπου το 2022 (νωρίτερα του χρόνου θα προηγηθεί το facelift). Ο βασικός λόγος έχει να κάνει και με τον εξηλεκτρισμό της γκάμας του Tiguan που εμφανισιακά θα έχει πιο σπορ και crossover στιλ από το τωρινό μοντέλο.

Ακόμη είναι πολύ νωρίς αλλά θεωρείται σίγουρη η προσθήκη δύο plug-in υβριδικών εκδόσεων που θα έχουν ως βάση μια εξελιγμένη εκδοχή της MQB πλατφόρμας (όπως και οι υπόλοιπες mild hybrid εκδόσεις κινητήρων). Οι PHEV διατάξεις θα είναι ίδιες με εκείνες που θα δούμε στο νέο Golf, που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο και θα κυκλοφορήσει στις αγορές αρχές 2021.

Ουσιαστικά η ισχύς θα είναι αυτή που θα διαφοροποιεί τις δύο εκδόσεις με την μικρότερη να αποδίδει περίπου 170 PS και την μεγαλύτερη στους περίπου 250 PS. Επίσης υπάρχουν σχέδια για μία top έκδοση Tiguan R με δίλιτρο TSI και ισχύ στα 350 PS.

Φήμες κάνουν λόγο και για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4. Tο νέο Tiguan δεν θα έχει καθαρά ηλεκτρική έκδοση αφού θα δούμε ένα ανάλογο μοντέλο με τα σήματα της οικογένειας ID.