To NIO EC6 είναι ένα κόμπακτ SUV


Το οποίο είναι φυσικά ηλεκτρικό με το τρίτο μοντέλο της NIO να αποτελεί τον άμεσο αντίπαλο του Tesla Model Y.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/12/2019

Στην περίπτωση που η επωνυμία της NIO δεν σας λέει κάτι να υπενθυμίσουμε πως είναι η κινεζική εταιρία η οποία διατηρεί το απόλυτο ρεκόρ για ηλεκτρικό παραγωγής στην πίστα του Nürburgring. Έκτοτε η NIO έχει φτάσει να παρουσιάσει το τρίτο της μοντέλο, το EC6, ένα κόμπακτ διαστάσεων ηλεκτρικό κουπέ SUV που θα κυκλοφορεί ήδη στην Κίνα και που αναμένεται στην Ευρώπη μέσα στο 2020.

To NIO EC6 θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Η μεγαλύτερη έχει μπροστά 218 PS και πίσω 326 PS ενώ η μικρότερη από δύο ηλεκτρικά μοτέρ 218 PS έκαστο.

Για την ισχυρότερη έκδοση η κινεζική εταιρία ανακοινώνει ένα 0-100 σε 4,7 sec. Η βασική έκδοση έχει μπαταρία 70 kWh με αυτονομία 425 km και η μεγαλύτερη έχει την ίδια μπαταρία με 435 kWh. Αργότερα θα υπάρξει και έκδοση με μπαταρία 100 kWh και αυτονομία πάνω από 600 km.

Σχεδιαστικά το EC6 ξεχωρίζει από τις ελκυστικές γραμμές του αμαξώματος και το κουπέ SUV ανάγλυφο. Στο εσωτερικό αναμένεται να υπάρχει το ταμπλό του ES8, το οποίο ανανεώθηκε και του οποίου το εσωτερικό βλέπετε παρακάτω.

Όπως μπορείτε να δείτε υπάρχει μια άποψη που μας παραπέμπει στην λογική της Tesla με την κάθετη αλά tablet κεντρική οθόνη. Εντύπωση προκαλεί το μεγάλο σε διάμετρο τιμόνι με την κοφτή περιφέρεια.