Το Nissan Magnite είναι ο -πολύ- μικρός αδερφός του Qashqai


To νέο «παγκόσμιο» SUV της Nissan δεν θα υπερβαίνει σε μήκος τα τέσσερα μέτρα, διαθέτοντας παρόλα αυτά το εκτόπισμα και τη γοητεία μεγαλύτερων προτάσεων της κατηγορίας του.

  • 15/4/2020

Η αντεπίθεση της Nissan στην μετά Carlos Ghosn εποχή πρόκειται να ξεκινήσει από μία κατηγορία στην οποία η ιαπωνική φίρμα έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία στο παρελθόν. Ξεκινώντας από το Nissan X-Trail και φτάνοντας μέχρι το γνωστό και μη εξαιρετέο Qashqai, οι Ιάπωνες έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο ένα SUV μπορεί να διεκδικήσει περίοπτη θέση στην γκάμα ενός mainstream κατασκευαστή.

Όχι τυχαία, λοιπόν, η Nissan έχει επιταχύνει τις διαδικασίες διαδοχής του μέχρι σήμερα γνωστού Qashqai, την ίδια στιγμή που εξελίσσει αυθεντικό SUV πόλης, το οποίο πρόκειται να τοποθετηθεί κάτω από το νέο Juke.

H Nissan το ονομάζει Magite και αποτελεί τέκνο του παγκόσμιου σχεδιαστικού κέντρου της ιαπωνικής φίρμας, γεγονός που ενδεχομένως να αποτελέσει το διαβατήριο για μια λαμπρή εμπορική πορεία στις σημαντικότερες αγορές του πλανήτη.

Όπως όλα δείχνουν, αφετηρία θα αποτελέσουν οι αναπτυσσόμενες αγορές, όπως αυτή της Ινδίας, όπου το λανσάρισμα του αυτοκινήτου είναι προγραμματισμένο για το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Το Nissan Magnite δεν θα υπερβαίνει σε μήκος τα τέσσερα μέτρα, αξιοποιώντας πλατφόρμα και μηχανικά μέρη από τον όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών Renault-Nissan. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης του 1,0 λίτρου θα αποτελέσει τη βάση της γκάμας τους χωρίς φυσικά να αποκλείεται και η παρουσία υπερτροφοδοτούμενων συνόλων.

Αυτό που θα πρέπει να αποκλείεται είναι η ύπαρξη τετρακίνησης, ακόμα και στις κορυφαίες εκδόσεις του αυτοκινήτου, μιας και η πρόθεση της Nissan είναι να αναδείξει τον προσιτό και ταυτόχρονα αστικό χαρακτήρα του.

Διαβάστε επίσης:

Εντυπωσιάζουν τα πρώτα σχεδιαστικά στοιχεία του νέου Nissan Qashqai