To Nissan Pathfinder περνά στο επόμενο του κεφάλαιο


Στην Ευρώπη η Nissan μπορεί να διαθέτει ως μεγαλύτερο SUV της το X-Trail, αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο υπάρχει και το Pathfinder.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/2/2021

Τo Pathfinder είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μεγάλα SUV σε διάφορες αγορές, όπως της Αμερικής ή της Αυστραλίας. Και μαζί με το ημιφορτηγό Frontier η Nissan παρουσίασε επίσημα τη νέα γενιά του μοντέλου που ξεχωρίζει από τον μεγάλο του όγκο, την εμφατική μάσκα, τα φωτιστικά σώματα LED και γενικότερα τις μεγάλες του εξωτερικές διαστάσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό στην καμπίνα μπορεί να αναδιπλωθεί μέχρι και τρίτη σειρά καθισμάτων διαμορφώνοντας μια επταθέσια διάταξη με τους επιβάτες να έχουν στην διάθεσή τους όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες άνεσης και συνδεσιμότητας. Στο ταμπλό υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3’’ και μια οθόνη αφής έως 9’’ με πλήρη υποστήριξη σε περιβάλλον Apple CarPlay και Android Auto.

Στο τομέα των κινητήρων το νέο Pathfinder εφοδιάζεται με έναν V6 χωρητικότητας 3,5 λίτρων με ισχύ 284 PS και ροπή στα 351 Nm. Τα οποία περνούν μέσω τους νέου αυτόματου κιβωτίου με 9 σχέσεις (με μετατροπέα ροπής, το CVT καταργήθηκε) στην εξελιγμένη τετρακίνηση με διάφορα προγράμματα παραμετροποίησης της κατανομής και της λειτουργίας της.