Το Nissan Z Proto θα είναι και ως roadster εντυπωσιακό


Το ανοιχτό Z Proto θα έχει επίσης 400 ίππους κάτω από τα καπό οι οποίοι εγγυώνται ανακατεμένα μαλλιά για τους δύο επιβάτες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: X-Tomi Design
  • 18/9/2020

Η επιστροφή της Nissan στην σποτ κατηγορία μετά από μια δεκαετία και βάλε ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Το Z Proto -το μοντέλο παραγωγής, το 400Ζ, θα διαφέρει ελάχιστα- είναι ένα εξαιρετικό κράμα ρετρό και σύγχρονου και συνδυάζει ιδιαίτερα καλά το παρελθόν και το μέλλον της ιαπωνικής εταιρείας στα σπορ μοντέλα.

Το κουπέ που παρουσιάστηκε θα αποτελέσει τον άμεσο διάδοχο του 370Ζ, παραπέμποντας τόσο στο θρυλικό 240Ζ όσο και στο νεότερο 300ZX. Από τη στιγμή όμως που το 370Ζ είχε και ανοιχτή έκδοση το ερώτημα που προκύπτει είναι το αν θα έχει και αυτή διάδοχο.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάτι γνωστό για ένα roadster 400Z, που θα έδινε στο σπορ Nissan και ένα πλεονέκτημα απέναντι στο σπορ Toyota, το Supra, το ανοιχτό alter ego του οποίου είναι η BMW Z4.

Προφανώς έχοντας αυτό το ερώτημα κατά νου οι ειδικοί της X-Tomi Design παρουσίασαν τη δική τους άποψη για ένα ανοιχτό 400Ζ, η οποία είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα. Και με πολλά κοινά στοιχεία με το κουπέ. Όσο για την οροφή η επιλογή μιας μαλακής είναι στην ουσία μονόδρομος.

Ταυτόχρονα η X-Tomi Design παρουσίασε και την άποψή της για μια έκδοση Shooting Brake (την βλέπετε με το κίτρινο μοντέλο) του 400Z ή Ζ Proto αν προτιμάτε.

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μη χάνετε είδηση!