Το Nurburgring βάφτηκε με αίμα – Δύο δοκιμαστές ελαστικών έχασαν τη ζωή τους


H Goodyear επιβεβαίωσε ότι οι δοκιμαστές εργάζονταν για λογαριασμό της, ενώ οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για να εντοπίσουν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

  • 11/8/2023

Το θέμα της ασφάλειας στο Nurburgring έρχεται για ακόμα μία φορά στην επικαιρότητα αφού όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία που διαχειρίζεται την πίστα, στις 9/8 δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωής τους κατά τη διάρκεια δοκιμών.

Το τραγικό συμβάν έγινε στο γρήγορο κομμάτι Tiergarten και τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης έφτασαν αμέσως στο σημείο αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν τους δύο άντρες οι οποίοι είχαν εκτοξευτεί από το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Οι δοκιμαστές πραγματοποιούσαν τεστ ελαστικών οδηγώντας μίας Porsche, ενώ έγιναν γνωστά τα στοιχεία του ενός εκ των δύο, του 39χρονου Christian Franck.

Αμέσως η πίστα έκλεισε για τις τουριστικές διαδρομές ενώ οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα ώστε να εντοπίσουν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Λίγη ώρα μετά η εταιρεία κατασκευής ελαστικών Goodyear επιβεβαίωσε ότι οι δοκιμαστές εργάζονταν για λογαριασμό της, εκφράζοντας παράλληλα συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων.