To Opel Astra θα εμφανιστεί ανανεωμένο το φθινόπωρο


Το Astra, στα πλαίσια του αναμενόμενου facelift του, μπορεί να χρησιμοποιεί κινητήρες του ομίλου PSA.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/4/2018

Το φθινόπωρο το Opel Astra της τελευταίας γενιάς θα συμπληρώσει τριετία στην αγορά, οπότε λογικά θα εμφανιστεί ανανεωμένο. Προκειμένου να τονωθούν και οι πωλήσεις του, οι οποίες ναι μεν το κατατάσσουν στα best sellers της κατηγορίας του αλλά έχουν αρχίσει να εμφανίζουν πτωτικές τάσεις.

Ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν αυτοκίνητα προπαραγωγής της ανανεωμένης εκδοχής του, τα οποία, όπως συνηθίζεται έχουν και κάποιο καμουφλάζ. Στην περίπτωση του Astra δεν υπάρχει καθόλου καμουφλάζ στο πίσω μέρος, γεγονός που σημαίνει πως πιθανότατα θα συνεχίσει ως έχει ή με επουσιώδης αλλαγές. Αντίθετα καμουφλάζ υπάρχει μπροστά, γεγονός που επιβεβαιώνει τις φήμες που θέλουν το επιτυχημένο Opel να έχει μετά το facelift του μια πιο τονισμένη μάσκα και επανασχεδιασμένους προβολείς.

Επίσης αρκετά μεγάλη είναι η πιθανότητα να προστεθούν στη γκάμα του κινητήρες της PSA. Αν αυτό γίνει -οι υπεύθυνοι της PSA μπορεί και να αποφασίσουν να τους χρησιμοποιήσουν στην επόμενη, καινούργια γενιά του και να συνεχίσουν με τους ήδη υπάρχοντες- πρώτοι υποψήφιοι είναι οι πολύ καλοί diesel του γαλλικού ομίλου.

Επίσης πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει και η παρουσίαση μιας σπορ έκδοσης, που ίσως να ονομάζεται GSI μιας και η Opel επανεμφάνισε την επωνυμία τόσο στο Insignia όσο και στο Corsa. Το Astra GSI θα μπορεί να κινείται από τον πολύ καλό turbo βενζίνης των 1.600 cc των Γάλλων, που για την περίπτωση θα μπορούσε να αποδίδει περίπου 230 PS.