Το Opel Corsa Είναι το Ασφαλέστερο Μικρό Αυτοκίνητο


Το νέο Opel Corsa αναδείχτηκε το καλύτερο μικρό αυτοκίνητο μετά από μία σειρά crash tests που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Αυστριακό Κλαμπ OAMTC, το Γερμανικό ADAC και άλλα Ευρωπαϊκά Κλαμπ Αυτοκινήτου. Η συμπεριφορά του σε μετωπικές και πλευρικές συγκρούσεις δοκιμάστηκε σύμφωνα τη βαθμολογική κλίμακα Euro NCAP.
  • 13/2/2002
Το νέο Opel Corsa αναδείχτηκε το καλύτερο μικρό αυτοκίνητο μετά από μία σειρά crash tests που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Αυστριακό Κλαμπ OAMTC, το Γερμανικό ADAC και άλλα Ευρωπαϊκά Κλαμπ Αυτοκινήτου. Η συμπεριφορά του σε μετωπικές και πλευρικές συγκρούσεις δοκιμάστηκε σύμφωνα τη βαθμολογική κλίμακα Euro NCAP. Για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς του στις μετωπικές συγκρούσεις, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε εμπόδιο που υποχωρεί με ταχύτητα 64 km/h, με 40% αλληλοεπικάλυψη από την πλευρά του οδηγού. Για να δοκιμαστεί η αντοχή του στις πλευρικές συγκρούσεις, ένα βαγόνι βάρους 950 kg εμβόλισε το σταματημένο αυτοκίνητο από την πλευρά του οδηγού, με ταχύτητα 48-50 km/h. Το Opel Corsa συγκέντρωσε συνολικά 29 βαθμούς και, μαζί με το Toyota Yaris, προηγήθηκαν όλων των μικρών αυτοκινήτων που συμμετείχαν.
"Το εμπρός άκρο του Opel Corsa απορροφά και διαχέει ομοιόμορφα την ενέργεια κρούσης στην άρρηκτη καμπίνα επιβατών. Οι αερόσακοι προσφέρουν βέλτιστη προστασία για το κεφάλι, τον αυχένα και το θώρακα οδηγού και συνοδηγού" σύμφωνα με το OAMTC. Γενικά, το Αυστριακό Κλαμπ Αυτοκινήτου επιβεβαίωσε την πολύ καλή προστασία που προσφέρει το Corsa στους επιβάτες του. Το ολοκληρωμένο πακέτο ασφαλείας του Corsa περιλαμβάνει εμπρός και πλευρικούς αερόσακους για τον οδηγό και το συνοδηγό, Ενεργά Προσκέφαλα και στα δύο εμπρός καθίσματα και Σύστημα Αποσπώμενων Πεντάλ - πατέντα της Opel - που περιορίζει το ενδεχόμενο τραυματισμού των κάτω άκρων του οδηγού. Από την άνοιξη του 2002, οι πελάτες θα μπορούν επίσης να παραγγέλνουν αερόσακους κανονικού μεγέθους τύπου κουρτίνας για πρόσθετη προστασία από τις πλευρικές συγκρούσεις.