To Opel Insignia ετοιμάζεται για φρεσκάρισμα


Το οικογενειακό μοντέλο της Opel θα ανανεωθεί αισθητικά αλλά και ουσιαστικά αποκτώντας νέους κινητήρες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/11/2019

Ο χρόνος τρέχει για το Insignia το οποίο μέσα στο νέο έτος θα ανανεωθεί ριζικά με την γνωστή συνταγή του facelift και με αρκετές αλλαγές που θα το εναρμονίζουν με το "νέο" Astra. Γενικότερα η αναβάθμιση θα είναι μεγαλύτερης έκτασης από ότι στο Astra. Στο εσωτερικό θα δούμε το νέας γενιάς σύστημα πολυμέσων και μια βελτιωμένη στα σημεία εκδοχή του ταμπλό, του τωρινού Insignia.

Ωστόσο, δεν θα έχει νέους κινητήρες του ομίλου PSA μιας και το τωρινό μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα της General Motors. Όπως και στην περίπτωση του Astra πιθανότατα θα διατηρηθούν οι μεγαλύτεροι δίλιτροι diesel αλλά στα μικρότερα κυβικά θα δούμε τους νέους τρικύλινδρους που έχουν εξελιχθεί και κατασκευαστεί από την γερμανική εταιρία.

Έτσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως η βασική έκδοση βενζίνης θα είναι η νέα στα 1.400 cc και η βασική diesel στα 1.500 cc. Τα σχέδια για μία plug-in υβριδική έκδοση, όπως αυτή του Grandland-X, προφανώς και αφορούν στην επόμενη γενιά του μοντέλου που θα βασίζεται σε πλατφόρμα των Peugeot-Citroen.