Το Opel Zafira αποκτά ηλεκτρική έκδοση, την e-Life


ΤΟ ΒΑΝ ΤΗΣ OPEL ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΕ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΧΤΩ ΕΤΩΝ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: OPEL
  • 18/6/2020

Ο όμιλος της PSA προσθέτει ένα ακόμα ηλεκτρικό βαν στη γκάμα του μετά τα Citroën e-Spacetourer und Peugeot e-Traveller. Ο λόγος για το ηλεκτρικό Opel Zafira E-Lite, που πλέον εκτός από το πλαίσιο και τα συμβατικά μηχανικά μέρη μοιράζεται με τα δύο που προαναφέραμε (αλλά και με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα του γαλλικού ομίλου) το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης.

Το οποίο αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 136 PS και 260 Nm που συνδυάζεται είτε με τη στάνταρ μπαταρία των 50 kWh είτε με μια μεγαλύτερη με 50% μεγαλύτερη ενεργειακή χωρητικότητα (75 kWh).

Με την πρώτη η μέγιστη αυτονομία του ηλεκτρικού Zafira φτάνει τα 230 km και με την μεγαλύτερη τα 330 km, ενώ σε κάθε περίπτωση η τελική ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 130 km/h. Όσο για τη φόρτιση η στάνταρ μπαταρία των 50 kWh χρειάζεται μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της 30 min και η πιο μεγάλη 45 min.

Το Zafira e-Lite είναι διαθέσιμο με τρία μήκη αμαξώματος και με έως και 9 θέσεις, ενώ ο χώρος για τις αποσκευές, ανάλογα με τη διαμόρφωση κυμαίνεται από 1.500 μέχρι και 4.500 λίτρα. Η λίστα παραγγελιών του Opel Zafira e-Lite θα ανοίξει το καλοκαίρι, όταν και θα ανακοινωθούν οι τιμές πώλησής του.