To πανίσχυρο Audi RS4 Avant μπήκε στο Nurburgring και διέλυσε το ρεκόρ της SLS AMG (video)


Το πανίσχυρο station wagon μπήκε στη θρυλική πίστα του Nurburgring κι έκανε χρόνο ταχύτερο από αυτόν της Mercedes SLS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUDI
  • 14/7/2023

Για το γερμανικό μέσο Sport Auto, η πιο αξιόπιστη δοκιμή που δίνει στο εκάστοτε μοντέλο μία πολύ απαιτητική πρόκληση, είναι σίγουρα ένας γύρος στην «Πράσινη Κόλαση». Πρόκειται για ένα 'Supertest', όπως ονομάζεται από τους Γερμανούς, στο οποίο υπεβλήθη και το Audi RS4 Avant Competition Plus, με τον Christian Gebhardt, βετεράνο του Nurburgring, να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Το πανίσχυρο wagon κατάφερε να ολοκληρώσει τον γύρο του σε 7:39.35, ξεπερνώντας με αυτήν την επίδοση την Mercedes-Benz SLS AMG που είχε δοκιμάσει το ίδιο μέσο το 2012. Τότε, ο χρόνος της SLS ήταν 7:40.

Στο video είναι εμφανής η ύπαρξη του συστήματος τετρακίνησης, το οποίο προσφέρει μεγάλα επίπεδα πρόσφυσης, κάνοντας τον έλεγχο του μοντέλου αρκετά εύκολο και την οδήγησή του ιδιαίτερα ομαλή.

Η συγκεκριμένη έκδοση του RS4 Avant είναι η ισχυρότερη και πιο «φορτωμένη,» ενώ η Audi λάνσαρε και το λιγότερο ακραίο πακέτο Competition, μαζί με το Competition Plus, τον Οκτώβριο του 2022. Στην έκδοση Competition περιλαμβάνονται ένα σύστημα εξάτμισης RS Sports Exhaust System Plus, λογισμικό για πιο γρήγορη αλλαγή ταχυτήτων και σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις επιλογές (modes) οδήγησης, ενώ η τελική ταχύτητα έχει περιοριστεί στα 290 km/h, παρουσιάζοντας αύξηση, και το μοντέλο είναι συνολικά 8 kg ελαφρύτερο.

Περνώντας στο πακέτο Competition Plus, που είναι αυτό που φέρει το συγκεκριμένο RS4 Avant, διαθέτει όλες τις παραπάνω προσθήκες, κι ακόμα περισσότερα. Έχει τοποθετηθεί μία ανάρτηση RS Sport Suspension Pro με χειροκίνητα ρυθμιζόμενους αποσβεστήρες, οι οποίοι μπορούν να χαμηλώσουν το αυτοκίνητο κατά έως και 2 cm συνολικά, ενώ και το σύστημα διεύθυνσης έχει λάβει σταθερή αναλογία 1:13.1.

Το διαφορικό Quattro Sport διοχετεύει περισσότερη ισχύ στον πίσω άξονα και το σύστημα ABS και τα κεραμικά δισκόφρενα έχουν ρυθμιστεί ώστε να μειωθεί κατά 2m η απόσταση που απαιτείται για να βρεθεί σε στάση το όχημα από τα 100 km/h.

Δείτε το video: