Το Audi A4 «αγριεύει» με δύο νέα πακέτα Competition Edition (photos)


Η γερμανική εταιρία εξοπλίζει το A4 με πρόσθετα εξαρτήματα σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, δίνοντάς του μια ακόμα πιο σπορ εμφάνιση.

  • 31/10/2022

Τη δυνατότητα να δώσουν μια πιο «επιθετική» και σπορ εμφάνιση στο αυτοκίνητό τους, θα έχουν οι ιδιοκτήτες Audi A4 από εδώ και στο εξής, με τα νέα πακέτα εξοπλισμού Competition Edition και Competition Edition Plus που λανσάρει η Audi στην ευρωπαϊκή αγορά.

Τα δύο πακέτα, που μπορούν να εξοπλίσουν και τα Audi S4, A5 και S5, διαθέτουν μία σειρά από πρόσθετα εξαρτήματα σε χρώμα γυαλιστερό μαύρο, ενώ επιπλέον εμπλουτίζεται και η γκάμα χρωμάτων με νέα φινιρίσματα μεταλλικού γκρι, μεταλλικού μπλε και πράσινου.

Εκτός από τους προβολείς Matrix LED (ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού), η μπροστινή μάσκα, οι εισαγωγές αέρα, ο διαχύτης και οι απολήξεις της εξάτμισης πλέον μπορούν να έχουν μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

Η μάσκα ψυγείου, το σήμα της Audi με τους τέσσερις δακτυλίους μπροστά και πίσω, οι πλαϊνοί καθρέφτες (μόνο σε συνδυασμό με το πακέτο plus), το σχεδιαστικό στοιχείο κάτω από την κολόνα Α και η πίσω αεροτομή είναι επίσης βαμμένα γυαλιστερά μαύρα (όχι για το A5 Cabriolet ή το A4 Avant με αεροτομή οροφής RS).

Στο μοντέλο S, η ονομασία του μοντέλου στη μάσκα του ψυγείου είναι επίσης σε μαύρο και κόκκινο. Για το Audi A5 Cabriolet, το πλαίσιο του παρμπρίζ, η επένδυση της υποδοχής παραθύρου και η επένδυση στα πλαϊνά παράθυρα παραμένουν ως χαρακτηριστικά στοιχεία σε διακριτικό, κομψό χρώμιο. Όλα τα μοντέλα S, καθώς και τα A4 και A5 με το πακέτο S line διαθέτουν σκούρα χρωμιωμένα άκρα εξάτμισης. Το Audi S5 Cabriolet είναι η εξαίρεση: έρχεται πάντα με γυαλιστερές μαύρες απολήξεις εξάτμισης.

Σε συνδυασμό με το πακέτο Competition Edition Plus, οι πελάτες θα μπορούν να αποκτήσουν με έκπτωση μαύρους πλαϊνούς καθρέφτες, προβολή λογότυπου LED με το γράμμα S, κόκκινες δαγκάνες φρένων (μόνο για αυτοκίνητα με 204 PS και άνω), και το αυτοκόλλητο «Audi Rings» σε Brilliant Black για τις πίσω πόρτες (κάτω πλαϊνό πάνελ στα A5 Coupe και Cabriolet).

Η Audi διαθέτει επίσης για πρώτη φορά τα smoked καλύμματα προβολέων στα Α4 και S4 με προβολείς Matrix LED, κάτι που μέχρι σήμερα έκανε μόνο στα RS. Επίσης, θα είναι διαθέσιμα και σε μοντέλα Audi A5 και S5 με προβολείς Matrix LED και Audi Laser Light ως πρόσθετα φώτα μεγάλης σκάλας.

Τα δύο νέα πακέτα θα είναι διαθέσιμα στη Γερμανία από τον Ιανουάριο του 2023. Οι τιμές ξεκινούν από 950 ευρώ για τα A4 και S4 και 1.450 ευρώ για τα A5 και S5. Η έκδοση Plus κοστίζει 2.450 ευρώ για τα A4 και S4 και 3.150 ευρώ για τα A5 και S5.