Το πανίσχυρο Toyota GR Yaris έρχεται Ευρώπη. Πόσο κοστίζει


Τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα από το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Σε ποιές χώρες έχουν ανακοινωθεί οι τιμές πώλησης.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/3/2020

Η Toyota άνοιξε την λίστα με τις παραγγελίες για το πιο καυτό Yaris που έχει υπάρξει έως τώρα και ανακοίνωσε τις τιμές για κάποιες ευρωπαϊκές αγορές που έχουν προτεραιότητα. Μια από αυτές είναι της Γερμανίας όπου το GR Yaris ξεκινά από τις 33.200 ευρώ. Μια τιμή που στην εκεί αγορά το τοποθετεί μόλις 2.000 ευρώ φτηνότερο από το Renault Megane RS.

Φυσικά κανείς δεν περίμενε πως το GR Yaris θα ήταν «φτηνό» ή πως θα έπεφτε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 30.000 ευρώ. Για παράδειγμα στην Βρετανία η τιμή του είναι ακόμη υψηλότερη και ξεπερνά τις 34.500 ευρώ, διαθέσιμο και εδώ στις εκδόσεις Convenience και Circuit με την τελευταία να έχει πιο hardcore στήσιμο πίστας, διαφορικό Torsen, τροχούς 18’’ κ.α.

Ούτως ή άλλως το GR Yaris αποτελεί μια πολύ ειδική κατασκευή που πολύ δύσκολα θα δούμε στα μέρη μας. Μέχρι σήμερα αυτό που γνωρίζω είναι πως δεν έχει καν τιμολογηθεί μία Supra. Πόσω μάλλον ένα Yaris με τετρακίνηση και με έναν τρικύλινδρο 1.600άρη στα 261 PS με τιμή που λογικά θα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την γερμανική. Και για αυτό το λόγο θεωρώ πως στις μικρές βολίδες ο βασιλιάς θα συνεχίσει να είναι το Ford Fiesta ST.