Το Peugeot 9X8 στο ράφι σας χάρη στη σειρά Lego Technic (photos)


Το πρωτότυπο αγωνιστικό της Peugeot μπορεί να προστεθεί στη συλλογή σας, χάρη στη σειρά Lego Technic.

  • ΦΩΤΟ: PEUGEOT
  • 15/4/2023

Η Peugeot επέστρεψε στους αγώνες αντοχής το 2022, με το 9X8, θέλοντας να χτίσει πάνω στις επιτυχίες που γνώρισε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και τις 24 ώρες του Le Mans με τα 905 και τα 908.

Κι ενώ δεν υπάρχει καμία επιβατική έκδοση του πρωτότυπου, η Lego δίνει την ευκαιρία στους φίλους της γαλλικής μάρκας, ή των αγώνων συνολικά, να αποκτήσουν το 9Χ8 στη συλλογή τους.

Η Peugeot συνεργάστηκε με τη δανική εταιρεία για να κατασκευάσουν το 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar στη σειρά Lego Technic. Το αντίγραφο αυτό έχει κλίμακα 1:10 και αποτελεί εξαιρετικά πιστή ρέπλικα του αυθεντικού, μέχρι και στον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων.

Αποτελείται από 1775 κομμάτια και έχει ύψος 13 εκ., πλάτος 22 εκ., και μήκος 50 εκ., ενώ κοστίζει περί τα 200 ευρώ.

«Η τεχνική συνεργασία μας με τον Όμιλο Lego ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022, πέντε μήνες πριν από την αποκάλυψη του Peugeot 9X8. Χρειάστηκε ένας χρόνος για την πλήρη ανάπτυξη του project με τις ομάδες των τεχνικών και των σχεδιαστών, επιτρέποντάς μας να μεταφέρουμε απευθείας τις τεχνικές λεπτομέρειες του 9X8 στο μοντέλο Lego Technic. Ήταν πολύ σημαντικό και για τις δύο μάρκες να δημιουργήσουν ένα μοντέλο που να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό», δήλωσε ο Olivier Jansonnie, τεχνικός διευθυντής της Peugeot Sport.