Το Phantom είναι κλειδί αξίας 500.000 ευρώ!


Τα κλειδιά της Awain είναι κοσμήματα μεγάλης αξίας και σπάνια θα βγαίνουν από τις τσέπες των ιδιοκτητών τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/4/2019

Δεν το ξέραμε, αλλά υπάρχουν εταιρείες, όπως η Awain, που ειδικεύονται στην κατασκευή πανάκριβων κλειδιών. Φυσικά, αφορούν στα πιο ακριβά αυτοκίνητα του κόσμου, ενώ χρησιμοποιούνται πολύτιμοι λίθοι, χρυσός και ό,τι πιο ακριβό σε δέρμα υπάρχει. 

Το κορυφαίο μοντέλο της Awain ονομάζεται «Phantom», και δεν ξεκλειδώνει μόνο την Rolls Royce Phantom αλλά όποιο μοντέλο επιθυμεί αυτός που θα το αποκτήσει, καταβάλλοντας το συγκλονιστικό ποσό των 500.000 ευρώ! Το σίγουρο είναι πως δεν θα υπάρχει άλλο, μιας και έχει φτιαχτεί ένα και μοναδικό. 

Πώς δικαιολογείται αυτό το πόσο, με το οποίο μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα κορυφαίο supercar και να του μείνει και υπόλοιπο χρημάτων; Μα, από τα ρουμπίνια και τα ζαφείρια στο περίγραμμά του κλειδιού που πλαισιώνονται από μικρά διαμάντια συνολικού βάρους 34,5 καρατίων. Επίσης, από το πλαίσιο, που αποτελείται από ένα μονοκόμματο κομμάτι χρυσού 18 καρατίων και βάρους 175 γραμμαρίων, ενώ για το υλικό του κεντρικού τμήματος το επιλέγει ο πελάτης και μπορεί να είναι π.χ. δέρμα ή ξύλο.

Η γκάμα της εταιρείας περιλαμβάνει και άλλα μοντέλα κλειδιών, όπως το «Serenity» των 80.000 ευρώ με διαμάντια 20 καρατίων και 175 γραμμάρια χρυσού. Ίδια ποσότητα χρυσού έχει και το «Quantum» των 49.000 ευρώ, αλλά είναι φθηνότερο καθώς διαθέτει διαμάντια μόλις 3,9 καρατίων, ενώ από αυτά θα κατασκευαστούν 20 αντίτυπα.