Το Pininfarina Battista Anniversario θα κατασκευαστεί μόλις 5 φορές


Η Pininfarina Automobili μπορεί να μην κατάφερε να το γιορτάσει στο σαλόνι της Γενεύης που αναβλήθηκε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/3/2020

Όπως και οι άλλοι κατασκευαστές, έτσι και η ιταλική πλέον εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών hypercar προχώρησε στην διαδικτυακή αποκάλυψη μιας ειδικής έκδοσης του Battista γιορτάζοντας παράλληλα τα 90 χρόνια από την στιγμή ίδρυσης του πασίγνωστου στούντιο. To οποίο ανήκει πλέον στην ινδική Mahindra και ανάμεσα στις δραστηριότητες του περιλαμβάνει και την παραγωγή του πανέμορφου πλήρως ηλεκτρικού Battista που εδώ επιστρέφει με την εορταστική έκδοση Anniversario.

Οπτικά υπάρχουν διάφορες αναβαθμίσεις στο πακέτο Furiosa, όπως αρκετό κάρμπον στο αμάξωμα και μπλε τονισμένα σημεία με την πίσω χαρακτηριστική διαιρούμενη και αναδιπλούμενη πτέρυγα. Ανάμεσα στα νέα στοιχεία που μειώνουν το βάρος έως 10 kg συμπεριλαμβάνονται και οι νέες «μονό-μπούλονες» ζάντες 21 ιντσών. Το εσωτερικό έχει ειδικές επενδύσεις ντυμένο με μαύρη αλκαντάρα.

Το σύστημα πρόωσης εξακολουθεί να αποτελείται από τέσσερις συνολικά ηλεκτροκινητήρες με συνδυασμένη ισχύ στους 1.900 PS και ροπή στα 2.300 Nm. Σύμφωνα με την Pininfarina η διαδικασία του 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 2 sec, το 0-300 km/h σε  12 sec και η τελική περιορίζεται στα 350 km/h.

Η μπαταρία των 120 kWh προσφέρει αυτονομία για 500 km. Το Battista Anniversario θα κατασκευαστεί μόλις 5 φορές και το καθένα θα κοστίζει 2,6 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα αυτοκίνητα συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο της παραγωγής των 150 και θα κατασκευάζονται στο Cambiano, κοντά στο Τορίνο.