To Pininfarina Battista πάει στο Τορίνο


Μετά το σαλόνι της Γενεύης το εντυπωσιακό και πολύ όμορφο supercar προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του και στο Τορίνο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/6/2019

Η Automobili Pininfarina διατείνεται πως το Battista είναι το ισχυρότερο μοντέλο που έχει να επιδείξει η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Μάλιστα ΑP θα παρουσιάσει στην έκθεση αυτοκινήτου στο Τορίνο μια αναβαθμισμένη τελική έκδοση όπως αυτή θα κυκλοφορήσει στους δρόμους.

Όποιος τυχερός δηλαδή λάχει να δει ένα Battista αφού ο αρχικός προγραμματισμός είναι για μόλις 150 αυτοκίνητα με τιμή έκαστο στα περίπου 2,26 εκατομμύρια δολάρια: 50 για την Ευρώπη, 50 για την Βόρεια Αμερική και 50 για την Μέση Ανατολή και την Ασία.

Το πρώτο Battista έχει μια έντονη βαφή Blu Iconica και θα λάμψει κάτω από τα φλας των «παπαράτσι» στις 23 Ιουνίου. Οι αλλαγές αφορούν κυρίως την αεροδυναμική του αμαξώματος και στις τελικές βελτιώσεις συμμετείχε ο πρώην οδηγός στην F1 και νυν στην Formula E, Nick Heidfeld, o οποίος εκτελεί καθήκοντα δοκιμαστή και οδηγού εξέλιξης στην Pininfarina.   

"Είμαστε πραγματικά περήφανοι για το Battista και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα το δούμε στο Τορίνο", σχολιάζει ο Paolo Pininfarina, Πρόεδρος της Pininfarin. "Οι ομάδες σχεδιασμού της Pininfarina και της Automobili Pininfarina εργάστηκαν σκληρά για να παρουσιάσουν ένα έργο τέχνης στη Γενεύη φέτος. Αλλά δεν σταματάμε ποτέ να στοχεύουμε στην τελειότητα στο σχεδιασμό των αυτοκινήτων που δημιουργούμε".

Υπενθυμίζεται πως το Battista έχει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με μέγιστη συνδυασμένη ισχύ στα 1.900 PS, μπαταρίες 120 kWh, 0-100 km/h σε λιγότερο από 2 sec και 0-300 km/h σε περίπου 12 sec!