Το Pininfarina Battista θέλει να είναι το πρώτο παγκόσμιο συνδεδεμένο hypercar


Το Battista θα είναι συνεχώς και παντού online, ενώ θα διαθέτει και μια έξυπνη τεχνολογία διάγνωσης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: PININFARINA
  • 17/11/2020

Η Automobili Pininfarina ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Deutsche Telecom, καθώς θέλει να εξασφαλίζει για το hypercar της, το Battista, να είναι διαρκώς online σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο.

Για το λόγο αυτό κάθε Pininfarina Battista θα έχει ενσωματωμένη τόσο μια κάρτα SIM όσο και τεχνολογία roaming, προκειμένου να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή σύνδεση στο δίκτυο της Deutsche Telecom. Προκειμένου να μην υπάρχουν «τρύπες» στην επικοινωνία λόγω δικτύου, ακόμα και όταν ο ιδιοκτήτης του κινείται και σε άλλες χώρες από την δική του.

Αυτό σύμφωνα με την Pininfarina καθιστά το Battista το πρώτο παγκόσμια συνδεδεμένο hypercar, με ότι και αν σημαίνει αυτό. Παράλληλα το σύστημα θα δέχεται over-the-air αναβαθμίσεις, είτε μέσω WiFi αν υπάρχει διαθέσιμο είτε μέσω της ενσωματωμένης κάρτας SIM.

Συνολικά μπορεί να δεχτεί αναβαθμίσεις για 26 διαφορετικές μονάδες ελέγχου, που στην πράξη καλύπτουν όλους τους τομείς. Από το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης και τα δυναμικά χαρακτηριστικά μέχρι τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας, το σύστημα infotainment και τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Το Pininfarina Battista θα διαθέτει, μεταξύ άλλων και μια έξυπνη Τεχνολογία Διάγνωσης, η οποία θα ελέγχει συνεχώς το Battista για τυχόν προβλήματα που ενδεχόμενα μπορούν να προκύψουν. Εάν κάτι δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω αναβάθμισης του λογισμικού η Automobili Pininfarina θα στείλει ένα μηχανικό της να το λύσει σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρίσκεται το Battista.