Το πιο σπάνιο Mitsubishi EVO που κατασκευάστηκε ποτέ βγαίνει στο σφυρί (photos)


Η ειδική έκδοση του Mitsubishi Evo VI RS, με την υπογραφή του πρωταθλητή Tommi Makinen, τίθεται σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσει εξαψήφιο ποσό.

  • ΦΩΤΟ: Iconic Auctioneers
  • 27/12/2023

Το Mitsubishi Lancer Evo VI έχει αποκτήσει πια περίοπτη θέση στην ιστορία της αυτοκίνησης, κυρίως χάρη στις επιτυχίες της αγωνιστικής του έκδοσης στο WRC, στα χέρια του Tommi Makinen. Ο Φινλανδός κατέκτησε 4 πρωταθλήματα με την ιαπωνική μάρκα, και το τελευταίο ήταν με το VI, το 1999.

Για να τιμήσει αυτές τις επιτυχίες του οδηγού με την εταιρεία, η Mitsubishi κυκλοφόρησε την ειδική έκδοση Evo VI RS Tommi Makinen Edition, και την ακόμα πιο ειδική Tommi Makinen 'Monte Carlo' Edition, που αποτελεί το πιο σπάνιο Evo στην ιστορία.

Ένα από τα μόλις πέντε αντίτυπα αυτού του μοντέλου, που κυκλοφόρησε για να γιορτάσει την τρίτη νίκη του Makinen στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, τίθεται τώρα σε δημοπρασία από την Iconic Auctioneers, στη Μεγάλη Βρετανία.

Το αυτοκίνητο ταξινομήθηκε από τη Ralliart UK στις 11 Ιουλίου 2001, και για τα χρόνια του έχει κάνει λίγα χιλιόμετρα, αφού το οδόμετρο γράφει 5.630 χλμ.

Πέραν της σπανιότητας που το διέπει, το μοντέλο έχει και αναβαθμίσεις σε σχέση με το «απλό» Evo VI, όπως το turbo από τιτάνιο, οι χαμηλότερες αναρτήσεις, το πιο γρήγορο σύστημα διεύθυνσης, η αναβαθμισμένη εξάτμιση, το νέο ECU, το ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος για καλύτερη ψύξη, και οι αυθεντικές ζάντες 17 ιντσών από την Enkei.

Επιπλέον, ερχόταν από το εργοστάσιο με το πρώτο στάδιο αναβάθμισης κινητήρα της Ralliart UK, που προσφέρει καλύτερη επιτάχυνση, καλύτερηαντίδραση στο πάτημα του γκαζιού και γενικώς βελτιωμένη οδηγησιμότητα

Καινούριο, το μοντέλο απέδιδε περί τα 280 PS, με την ισχύ να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 5τάχυτου, μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων.

Και το ποσό που αναμένεται να πιάσει αυτό το σπάνιο «διαμαντάκι»; Περίπου 120.000 λίρες, ή 138.000 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία.

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα στις 24 Φεβρουαρίου, στο Stoneleigh Park του Coventry, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή φωτογραφιών: Iconic Auctioneers

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mitsubishi Pajero: Το θρυλικό SUV μπήκε στο πάνθεον με τα κορυφαία μοντέλα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Ξανά στην Ελλάδα το Mitsubishi Space Star - Δείτε την τιμή του?

Αυτό το Mitsubishi Lancer Evo 2 είναι το απόλυτο 'sleeper' (video)