Το plug-in υβριδικό Citroen C5 Aircross των 225 ίππων αποκαλύπτεται


Η Citroen παρουσίασε την υβριδική έκδοση του C5 Aircross SUV η οποία μπορεί να κινηθεί έως 50 km μόνο με ηλεκτρική ενέργεια και έχει μέση τυποποιημένη κατανάλωση 1,7 l/100 km

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/11/2019

Η Citroën έχει θέσει ως στόχο τη προσθήκη υβριδικών εκδόσεων σε όλα τα μοντέλα της και τη δημιουργία νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων ως το 2025. Το C5 Aircross SUV Hybrid είναι το πρώτο αυτής της προσπάθειας και θα αρχίσει να διατίθεται από τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς. 

Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Rennes-la-Janais, δηλαδή στην ίδια γραμμή παραγωγής με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου. Η υβριδική διάταξη αποτελείται από τον 1.6 PureTech των 180 PS και από έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 109 PS. Η μέγιστη συνδυασμένη ισχύς του είναι 225 PS και η μέγιστη συνδυασμένη ροπή του 320 Nm.

Το C5 Aircross SUV Hybrid διαθέτει μπαταρίες λιθίου-ιόντων 13,2 kWh δύναται να κινηθεί σε μια απόσταση έως 50 km μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα (βάσει του κύκλου WLTP). Οι μπαταρίες φορτίζονται σε επτά ώρες σε οικιακό ρεύμα, τέσσερις ώρες σε δίκτυο 14A και 3,7 kW και σε λιγότερο από δύο ώρες σε ταχυφορτιστή 7,4 kW. 

Η μέση τυποποιημένη κατανάλωση είναι 1,7 l/100 km και η μέση τυποποιημένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα είναι 39 g/km. Διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, το οποίο η εταιρεία το ονομάζει ë-EAT8. H Citroën χαρακτρίζει το C5 Aircross SUV Hybrid με ως ë-Comfort λόγω της άνεσης που προσφέρει στους επιβάτες του και του όσο το δυνατόν χαμηλότερου επιπέδου θορύβου κατά την κίνηση.