To ποδήλατο της Peugeot έχει μεγαλύτερη αυτονομία από κάποια αυτοκίνητα


Tα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν πλέον γίνει της μόδας και η Peugeot με την τεράστια παράδοση σ' αυτόν τον χώρο έχει ένα νέο μοντέλο με εξαιρετική αυτονομία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/10/2019

Η ηλεκτρική μετάδοση (για την ακρίβεια, υποβοήθηση) στα ποδήλατα είναι κάτι που φαίνεται να επικρατεί τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας άνεση και αρκετές λύσεις, ακόμα και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Η Peugeot, με την μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή ποδηλάτων, παρουσίασε το νέο της μοντέλο, με την ονομασία eM01 FS PowerTube. Παρουσιάστηκε σε ένα μεγάλο event στο Roc d' Azur της Γαλλίας, όπου συγκεντρώθηκαν πάνω από 150.000 φίλοι του ποδηλάτου.

Το ηλεκτρικό Mountain Bike με την full ανάρτηση, έχει στον κεντρικό σωλήνα του πλαισίου του μπαταρίες, οι οποίες τροφοδοτούν ένα καινούργιο μοτέρ της Bosch με ροπή που φθάνει στα 75 Nm. Αυτό αρκεί για εκρηκτικές επιταχύνσεις ενώ σύμφωνα με την Peugeot υπάρχει μηδενική αντίσταση σε ταχύτητες από 25 km/h και πάνω.

H μπαταρία είναι των 62 Wh και παρέχει στο ποδήλατο αυτονομία πάνω από 140 χιλιόμετρα, η οποία είναι μεγαλύτερη από αρκετά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βρίσκονται στην αγορά. Το ελαφρύ πλαίσιο συμβάλλει επίσης στην αύξηση της αυτονομίας, ενώ παράλληλα εφοδιάζεται με κορυφαία περιφερειακά όπως αναρτήσεις της Rockshox αλλά και τροχούς 29 ιντσών για ακόμα καλύτερη συμπεριφορά στο χώμα.