Το πρώτο εξηλεκτρισμένο «R» της Volkswagen θα είναι το Touareg


Το πιο σπορ Touareg θα είναι plug-in υβριδικό με κινητήρα βενζίνης 2.000 cc, συνολικά 400 PS και φυσικά πολύ καλές επιδόσεις.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/10/2019

Πρόσφατα τα γρήγορα μοντέλα της Volkswagen, αυτά με τον κωδικό R, άλλαξαν λογότυπο, ενώ σύντομα θα αποκτήσουν και το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο με το συγκεκριμένο κωδικό.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Jurgen Stackmann, επικεφαλής των πωλήσεων και του marketing της μάρκας, «μπορεί στο άμεσο μέλλον τα μοντέλα R να παραμείνουν στη συμβατική μορφή που όλοι γνωρίζουμε αλλά από τη στιγμή που ο στόχος είναι το 2050 η εταιρεία να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα πρέπει και το τμήμα R να ακολουθήσει αυτήν την πορεία».

Αυτή στην πράξη σημαίνει εξηλεκτρισμό και της γκάμας των γρήγορων Volkswagen, με το πρώτο μοντέλο του είδους να είναι το Touareg R, ένα plug-in υβριδικό το οποίο θα είναι έτοιμο για την επίσημη παρουσίασή του το 2021. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα πρόωσής του, αλλά η λογική λέει πως θα είναι το ίδιο με αυτό του στάνταρ plug-in υβριδικού Touareg.

Θα αποτελείται δηλαδή από τον τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 2.000 cc της μάρκας και από έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, έτσι ώστε η συνδυαστική απόδοση να είναι γύρω στα 400 PS. Το όλο στοίχημα για το τμήμα R της Volkswagen είναι ο επικεφαλής του Jost Capito και οι συνεργάτες του να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρικό μέλλον για αυτό.