Το πρώτο teaser σκίτσο της νέας Porsche Cayenne Coupe


Η Porsche ενδίδει στη μόδα των coupe SUV και η νέα Cayenne Coupe θα θυμίζει σε κάποια σημεία της και την 911.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/3/2019

Πολύ σύντομα η γκάμα του μεγάλου SUV της Porsche, της Cayenne, θα περιλαμβάνει και μια έκδοση κουπέ από την οποία διέρρευσε το πρώτο teaser σκίτσο της. Από αυτό λοιπόν φαίνεται μια έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος της με μια εντυπωσιακή διαμόρφωση της πίσω κολώνας, που καταλήγει σε ένα χείλος στην πέμπτη πόρτα. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι το σχήμα του πίσω παραθύρου που παραπέμπει σε αυτό της 911.

Στο πίσω μέρος θα υπάρχει και εδώ η μπάρα που συνδέει τα πίσω φώτα, ενώ η πινακίδα της κυκλοφορίας δεν θα βρίσκεται στην πόρτα του πορτμπαγκάζ αλλά στον προφυλακτήρα. Μπροστά οι πληροφορίες λένε πως η μάσκα θα έχει κάποιες διαφοροποιήσεις από αυτήν της Cayenne προκειμένου οι δύο εκδοχές της να ξεχωρίζουν.

Ο διάκοσμος στο εσωτερικό δεν πρόκειται φυσικά να αλλάξει, ενώ στο μόνο που θα διαφορoποιείται μάλλον η Coupe είναι στο εσωτερικό ύψος στο πίσω κάθισμα και σίγουρα στο μέγεθος του χώρου αποσκευών που θα είναι μικρότερο σε σχέση με τα 770 λίτρα της κλασικής Cayenne.

H γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει μάλλον ευθύς εξαρχής μια υβριδική έκδοση με την τεχνολογία της αντίστοιχης Panamera με την οποία άλλωστε μοιράζεται και το πλαίσιο. Αργότερα θα ακολουθήσει και μια πλήρως ηλεκτρική εκδοχή.