Το πρώτο teaser της ηλεκτρικής BMW iX1!


H BMW δίνει στη δημοσιότητα την πρώτη teaser εικόνα της ηλεκτρικής iX1 και αποκαλύπτει μέρος του προσώπου της. Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της. 

  • 18/3/2022

H BMWεξελίσσει ταχύτατα την iX1, το πιο compact σε διαστάσεις ηλεκτρικό της SUV που θα τοποθετηθεί στη βάση της ηλεκτρικής γκάμας των Βαυαρών.

Η iX1 θα παρουσιαστεί στο τέλος του 2023 και θα είναι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο alter ego της νέας Χ1, η οποία θα εφοδιάζεται με mild-hybrid και plug-in υβριδικές μονάδες κίνησης και αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της αργότερα μέσα στο 2022 και ίσως στο τέλος του έτους.

Ο ανταγωνισμός είναι ήδη πάνοπλος στα ηλεκτρικά compact SUV με την Mercedes EQA και το Volvo XC40 Recharge, ενώ πρόκειται να ακολουθήσει και η αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή της νέας Alfa Romeo Tonale.

Σχεδιαστικά, από την teaser εικόνα της iX1 που δημοσίευσε η BMW, μπορούμε να διακρίνουμε τις νέες σχεδιαστικές κατευθύνσεις της βαυαρικής φίρμας για τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Η χαρακτηριστική και καλυμμένη γρίλια της BMW έχει αρκετές γωνίες και ξεχωρίζει το γαλάζιο πλαίσιο γύρω από τη γρίλια και στον προφυλακτήρα, στα πρότυπα του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας, του i3.

Η εταιρεία από το Μόναχο δεν έχει δώσει συγκεκριμένες τεχνικές πληροφορίες, αλλά σύμφωνα με τις φήμες η νέα iX1 θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας UKL της BMW. Όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες, το πιθανότερο είναι να φέρει το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης από την iX3 με απόδοση 282 ίππων και μέγιστη αυτονομία περίπου 450 χιλιομέτρων.