Tο πρώτο teaser του νέου Lexus NX 2022!


Το νέο ιαπωνικό SUV της Lexus θα παρουσιαστεί επίσημα στις 12 Ιουνίου. 

  • 2/6/2021

Την πρώτη teaser φωτογραφία του νέου Lexus NX έδωσε στη δημοσιότητα η ιαπωνική εταιρεία. Το νέας γενιάς NX πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα διαδικτυακά στις 12 Ιουνίου, αν και η εμπορική του πορεία αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2022.

Η ανάπτυξη του νέου Lexus NX πραγματοποιήθηκε κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά το γεγονός ότι αποτελεί παγκόσμιο μοντέλο για τη Lexus. Το ΝΧ έχει αναπτυχθεί πάνω στην πλατφόρμα TGNA-K, που πρωτοκυκλοφόρησε με το Toyota RAV4, κάτι που σημαίνει ότι η δεύτερη γενιά δεν είναι μόνο εντελώς νέα, αλλά θα μοιράζεται και πολλά στοιχεία με το μοντέλο της μητρικής Toyota, κυρίως σε ό,τι αφορά την υβριδική τεχνολογία.

Το ντεμπούτο του νέου Lexus NX θα γίνει στις 12 Ιουνίου, αποκαλύπτοντας πλήρως το σχεδιαστικό του προφίλ. Προς το παρόν, μόνο οι νέες πιο σύγχρονες μονάδες των φωτιστικών σωμάτων είναι εμφανείς με την μεγάλη μπάρα LED να εκτείνεται μεταξύ των άκρων του αμαξώματος. Επιπλέον, φαίνεται ότι τα γράμματα Lexus ολογράφως αντικαθιστούν το λογότυπο της εταιρείας, με μια νέα γραμματοσειρά. Ο σχεδιασμός των πίσω φωτιστικών κληρονομείται από το πρωτότυπο Lexus LF-1 Limitless Concept.

Το νέο Lexus NX 2022 θα διαθέτει ένα εντελώς νέο πιο μινιμαλιστικό εσωτερικό με ψηφιακές οθόνες νέας γενιάς, για όλες τις λειτουργίες του συστήματος ψυχαγωγίας. Θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά την άνοιξη του 2022 με μια σειρά υβριδικών συνόλων που πιθανότατα θα αποτελούν τις εκδόσεις NX 350h και το plug-in υβριδικό NX 450h .