Το πρωτότυπο RSQ της Audi σε φιλμ κινούμενων σχεδίων (video)


Η Audi έχει μια αδυναμία στις κινηματογραφικές παραγωγές για την πρώτη εμφάνιση των νέων μοντέλων της. Τόσο για τα πρωτότυπα όσο και για αυτά της παραγωγής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/11/2018

H Audi επέλεξε για την πρώτη εμφάνιση του νέου της concept car RSQ το φιλμ κινούμενων σχεδίων Spies in Disguise, όπου θα το οδηγεί ο Lance Sterling, ο χαρακτήρας δηλαδή που βασίζεται στον Will Smith. Με ονομασία RSQ Ε-Tron το ηλεκτρικό πρωτότυπο θα αποτελεί κατά κάποιον τρόπο τη συνέχεια του RSQ Concept του 2004.

Το οποίο έχει επίσης να επιδείξει μια κινηματογραφική καριέρα μιας και πρωταγωνιστούσε δίπλα στον Will Smith (πάλι!) στην ταινία I, Robot. Το αρχέτυπο RSQ βασιζόταν στον επίσης πρωτότυπο Audi Le Mans Quattro που αποτελούσε τον προπομπό του R8 της πρώτης γενιάς.

Το ηλεκτρικό RSQ E-Tron με τη σειρά του δανείζεται την αισθητική του τόσο από το τρέχον R8 της δεύτερης γενιάς, όσο και από του PB18 E-Tron Concept των 680 PS και φυσικά αποτυπώνει την εικόνα που θα έχουν τα σπορ Audi στο μέλλον. Έτσι θα έχει κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέφτες, ένα μεγάλο αριθμό οθονών στο εσωτερικό του καθώς και ένα ολόγραμμα στη θέση του κλασικού ταχύμετρου.

Εννοείται ως θα έχει δυνατότητες αυτόνομης κίνησης αλλά από την άλλη θα έχει τόσο επιλογέα ταχυτήτων όσο και τιμόνι προκειμένου ο οδηγός να μπορεί να πάρει ανά πάσα στιγμή τον έλεγχο.