To Range Rover Velar SV Autobiography Dynamic Edition έχει 550 PS


Το κορυφαίο Velar είναι ένα από τα πιο δυνατά και γρήγορα μεσαία SUV πολυτελείας και θα είναι διαθέσιμο μόνο για ένα χρόνο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/2/2019

Η κορυφαία έκδοση του μεσαίου Range Rover, του Velar, έχει το όνομα σιδηρόδρομο SV Autobiography Dynamic Edition και προσθέτει στις κομψές γραμμές του αμαξώματός του πιο δυναμικά στοιχεία. Όπως τον επανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρας με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, προκειμένου να διαφοροποιείται από τις πιο απλές και πιο φτηνές εκδοχές. Κάτι που επιτυγχάνεται και με τις στάνταρ ζάντες των 21 in ή τις προαιρετικές των 22 in.

Η πιο σημαντική διαφορά όμως κρύβεται κάτω από το μακρύ καπό του, καθώς εκεί υπάρχει ο πανίσχυρος υπερτροφοδοτούμενος με μηχανικό υπερσυμπιεστή V8 των 5.000 cc, που για την περίσταση αποδίδει 550 PS και 680 Nm.

Ο θηριώδης V8 συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων και ο συνδυασμός, χάρη και στην εξελιγμένη τετρακίνηση, όπως είναι αναμενόμενο εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις: 0-100 km/h σε μόλις 4,5 sec και τελική ταχύτητα 274 km/h.

Προκειμένου να φρενάρει από τις ταχύτητες αυτές τα φρένα είναι αναβαθμισμένα με δίσκους διαμέτρου 397 mm εμπρός και 396 mm πίσω, ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι κόκκινες δαγκάνες τους.

Στο εσωτερικό το Range Rover Velar SV Autobiography Dynamic Edition, που θα πωλείται μόνο για 12 μήνες, έχει ένα πιο σπορ τιμόνι που συνδυάζεται ωραία με τα αλουμινένια paddles του αυτόματου κιβωτίου, ενώ προαιρετικά διατίθενται και διακοσμητικά από ανθρακόνημα.