Το Renault Kangoo ZE Concept έτοιμο για την επόμενη φάση (video)


Η γαλλική εταιρία ετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη γενιά ηλεκτρικών συμπεριλαμβανομένων των βαν και επαγγελματικών μοντέλων της.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/4/2019

Μέσα στη χρονιά η Renault θα αρχίζει να παρουσιάζει νέα ηλεκτρικά μοντέλα ξεκινώντας από την επόμενη γενιά Zoe και φυσικά το Kangoo ZE. Το νέο Kangoo αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2020 και οι Γάλλοι μας δίνουν μια πρώτη γεύση παρουσιάζοντας την ηλεκτρική πρωτότυπη εκδοχή του.

Όπως μπορούμε να δούμε σχεδιαστικά υιοθετείται η νέα άποψη της Renault με την γνωστή μάσκα από που εισήγαγε το Megane και που για την περίσταση είναι εντελώς κλειστή. Πάντως στο concept υπάρχει μια σημαντική διαφορά που αφορά στο νέο φωτεινό αποτύπωμα των προβολέων και στην λωρίδα που διατρέχει την μάσκα. Η οποία εκτείνεται στα πλαϊνά και προς τα πίσω με τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα να αγκαλιάζουν τα πίσω άκρα.

Προς το παρόν η Renault δεν έχει ανακοινώσει κανένα στοιχείο σχετικά με το σύστημα πρόωσης του νέου Kangoo ή του δεδομένου ηλεκτρικού Kangoo ZE. Σε κάθε περίπτωση το εργοστάσιο παραγωγής και των δύο μοντέλων θα είναι το MCA στο Maubeuge, στα βόρεια της Γαλλίας. Η Renault έχει ανακοινώσει πως θα επενδύσει περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ σε αυτό το εργοστάσιο στην διάρκεια της επόμενης πενταετίας.