Το Renault Megane eVision είναι ένα ηλεκτρικό hatchback από το μέλλον(video)


Το μοντέλο παραγωγής που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2021 θα ξεκινά κάτω από τις 40.000 ευρώ, πριν από τις επιδοτήσεις που ισχύουν σε κάθε χώρα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: RENAULT
  • 15/10/2020

Η Renault οργανώνει αυτές τις μέρες την εκδήλωση eWays που ασχολείται όπως μπορείτε να φανταστείτε με την ηλεκτροκίνηση. Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης λοιπόν παρουσίασε το Megane eVisiom. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο που μας δίνει μια πολύ καλή εικόνα του ηλεκτρικού μοντέλου παραγωγής που θα παρουσιαστεί του χρόνου. Kαι αυτό γιατί τα κοινά τους στοιχεία είναι της τάξης του 95%.

Η βάση του Renault Megane eVision είναι το πλαίσιο CMF-EV της γαλλο- ιαπωνικής συμμαχίας, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ηλεκτρικό SUV της Nissan, το Ariya.

Tο συγκεκριμένο πλαίσιο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε γαλλικό μοντέλο, ενώ όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τη Renault o στόχος της είναι «να επαναφεύρει το κόμπακτ hatchback». Ενσωματώνοντας και κάποια στοιχεία από SUV, ενώ η λεπτή μπαταρία της αγοράς με τα μόλις 11 cm ύψους, όπως χαρακτηριστικά είπε ο νέος επικεφαλής της Renault Luca De Μeo, βοηθά στην καλύτερη εκμετάλλευση των χώρων στο εσωτερικό. Μάλιστα σύγκρινε την άνεση στο εσωτερικό του μήκους μόλις 4,21 m hatchback -το μεταξόνιό του φτάνει τα 2,70 m- με αυτήν ενός συμβατικού μοντέλου της κόμπακτ κατηγορίας που έχει αισθητά πιο μεγάλο μήκος.

Η μπαταρία στο πρωτότυπο έχει ενεργειακή χωρητικότητα 60 kWh και μπορεί να φορτίσει σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) ισχύος έως και 130 kW. Για την αυτονομία ο ίδιος ο De Meo ανέφερε τα σχεδόν 450 km κατά WLTP, τιμή ιδιαίτερα καλή από τη στιγμή που ο ηλεκτροκινητήρας που τροφοδοτείται με ενέργεια αποδίδει 218 PS και 300 Nm και εξασφαλίζει ένα 0-100 km/h σε λιγότερα από 8,0 sec.

Για το μοντέλο παραγωγής θα υπάρχουν περισσότερες της μιας επιλογές τόσο για την μπαταρία όσο και για τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ μπορεί να προστεθεί και δεύτερο μοτέρ για το οποίο έχει προβλεφθεί χώρος στο πίσω μέρος.

Η τιμή εκκίνησης του μοντέλου παραγωγής του Renault Megane eVision θα είναι κάτω από τις 40.000 ευρώ, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τον άμεσο ανταγωνιστή του, το VW ID.3.