Το Rimac C_Two δοκιμάζεται στο Nardo


Η κροατική εταιρία μπορεί να παρουσίασε το C-Two πριν από δύο χρόνια αλλά ακόμη το δοκιμάζει μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/12/2019

Στις επίσημες φωτογραφίες με το πολύχρωμο καμουφλάζ θα δείτε πως στα πλαϊνά αναγράφεται ο ρόλος του πρωτότυπου οχήματος εξέλιξης στην πίστα Nardo (έτος κατασκευής 1975) που βρίσκεται στην Ιταλία. Πρόκειται για μία πίστα μήκους 12,6 km που βρίσκεται στην Apulia της Ιταλίας και το καλοκαίρι ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία του τεχνικού κέντρου όπου δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων η Porsche Engineering (η Porsche έχει αγοράσει το Nardo από το 2012).

Τώρα, η Rimac αναφέρει πως οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην διάρκεια δοκιμών και εξέλιξης των δυναμικών χαρακτηριστικών του C_Two από τους ειδικούς και τους δοκιμαστές της εταιρίας πάνω στην αίσθηση και ακρίβεια του τιμονιού, στη ρύθμιση της ανάρτησης και στα λάστιχα.

Η Rimac έχει ως στόχο να παραδώσει τα πρώτα από τα C_Two (η ονομασία θα αλλάξει στο μοντέλο παραγωγής) σε περίπου δύο χρόνια(!) από σήμερα. Το σύστημα πρόωσης απαρτίζεται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ κοντά στα 1.915 PS και ροπή στα 2.239 Nm. Το 0-100 km/h υπολογίζεται χαλαρά κάτω από τα 2 sec. Οι μπαταρίες είναι στις 120 kWh για να προσφέρουν αυτονομία στα 550 km (WLTP).