Το Seat Alhambra (και πιθανόν το VW Sharan) σύντομα θα είναι παρελθόν


ΤΑ ΘΥΜΑΣΤΕ; ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΑ SEAT ALHAMBRA ΚΑΙ VW SHARAN ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/3/2020

Πολλές κατηγορίες και ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν πέσει θύματα των SUV και όπως φαίνεται τον δρόμο αυτό θα ακολουθήσουν και τα μεγάλα πολυμορφικά του γκρουπ VW.

Mετά από 10 χρόνια στην παραγωγή στην δεύτερη γενιά του, το Alhambra της Seat θα σταματήσει να παράγεται από το τέλος του μήνα. Και σύμφωνα με την δημοσιεύματα δεν θα παρουσιαστεί μία νέα γενιά, καθώς η ζήτηση για τέτοια αυτοκίνητα είναι περιορισμένο μετά την κυριαρχία των SUV.

Mένει να δούμε τι θα γίνει με το αδελφό μοντέλο, το VW Sharan, το οποίο και αυτό έκανε την πρεμιέρα του στην Γενεύη του 2010. Για το συγκεκριμένο μάλλον θα επεκταθεί η ζωή του έως το τέλος της χρονιάς σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα. Και σ' αυτή την περίπτωση δεν έχει ανακοινωθεί κάποιος αντικαταστάτης από την εταιρία.

Πέρσι η SEAT πούλησε 23.840 Alhambra λίγο πιο πάνω από το 2018 αλλά αρκετά πιο κάτω από τις 31.695 μονάδες του 2016. Αντίστοιχες ήταν και οι πωλήσεις για το Sharan με 22.665 μονάδες το 2019 σε σύγκριση με τις 32.429 μονάδες του 2016.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τις δύο εταιρίες για το αν έχουν βάση αυτά τα δημοσιεύματα.