Το SIN Electric Concept έρχεται από την Δανία (video)


Η BIOMEGA ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/11/2018

Το οποίο φυσικά είναι ηλεκτρικό, άρα μηδενικών ρύπων, και παρουσιάστηκε σε μία χώρα όπου υπάρχει τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα στην Σαγκάη και παρόλο που η ονομασία SIN βασίζεται στην πόλη της Σιγκαπούρης. Προφανώς η Biomega στοχεύει στις ανατολικές χώρες της Ασίας όπου οι οδηγοί αναζητούν ευέλικτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Όπως το SIN που έχει κατασκευαστεί από έναν κλωβό από συνθετικά υλικά (προφανώς και από αλουμίνιο) ώστε το απόβαρο να μην ξεπερνά τα 950 kg. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια μπαταρία βάρους 200 kg που με τα 20 kWh προσφέρει μία αυτονομία στα 160 km. Ο ηλεκτροκινητήρας των 82 PS και 160 Nm προσφέρει ένα 0-100 σε 13 sec με την τελική περιορισμένη στα 130 km/h.

H Biomega εκτιμά πως θα είναι έτοιμη να λανσάρει το SIN στην αγορά στις αρχές της επόμενης δεκαετίας με κόστος περίπου στις 20.000 ευρώ. Προφανώς η δανέζικη εταιρία τολμά να κάνει ότι και οι Peugeot, Opel και Skoda πριν από έναν αιώνα. Φυσικά τα πράγματα τότε ήταν εντελώς διαφορετικά αλλά ποτέ δεν κανείς τι μπορεί να προκύψει.