Το Skoda Kamiq αποκτά δίδυμο αδερφό


Η Skoda Vision ΙΝ αποκαλύπτει την περιπετειώδη πτυχή του ήδη γνωστού Kamiq αποτελώντας τον προπομπό ενός ακόμα SUV της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/1/2020

Προορίζεται για την ινδική αγορά, παραπέμπει ευθέως στο ευρωπαϊκών προδιαγραφών Skoda Kamiq, ωστόσο, ο εκδρομικός χαρακτήρας του αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να δούμε το πρωτότυπο για την ώρα Vision ΙΝ και στους δρόμους της γηραιάς ηπείρου ως extra έκδοση ενός αυτοκινήτου που σημειώνει ήδη μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Το δίδυμο αδελφάκι του Skoda Kamiq φτάνει σε μήκος τα 4,26 μέτρα και πρόκειται να πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στις 5 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Νέου Δελχί.

Κρίνοντας από τα πρώτα σκίτσα του αυτοκινήτου, το νέο SUV της Skoda δεν θα απέχει από τα εξοπλιστικά στάνταρ του ήδη γνωστού Kamiq, διαθέτοντας -μεταξύ άλλων- ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια κεντρικά τοποθετημένη ψηφιακή οθόνη πολυμέσων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί από επίσημα χείλη η γκάμα των κινητήρων που θα εξοπλίσει το νέο SUV της Skoda, ωστόσο, κρίνοντας από το γεγονός ότι ο αρχικός του προορισμός είναι η ινδική αγορά δεν αποκλείεται η παρουσία του γνωστού ατμοσφαιρικού συνόλου του 1,6 λίτρου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η έκδοση παραγωγής του Skoda Vision IN θα βασίζεται στην πλατφόρμα που έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία MQB Α0 γεγονός που θα το καταστήσει συμβατό με όλες τις νέες τεχνολογίες του VW Group.

Αυτό άλλωστε αναμένεται να αποτελέσει και το διαβατήριό του για την ευρωπαϊκή αγορά που ως γνωστόν «διψά» για αστικού μεγέθους SUVs.