Το Skoda Karoq σπάει το φράγμα των 500.000 μονάδων


Το Skoda Karoq σπάει το φράγμα του μισού εκατομμυρίου πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια εμπορικής καριέρας.   Το Karoq είναι το best-seller SUV της Skoda και δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της μάρκας μετά την Octavia, τους τελευταίους 18 μήνες.

  • 8/11/2021

To Karoqέχει αναδειχθεί σε πολύ σημαντικό μοντέλο για την επιτυχία της Skodaτα τελευταία χρόνια, με τη μάρκα να κερδίζει το στοίχημα της εισόδου στα compact SUV. Από την κυκλοφορία του την άνοιξη του 2017, περισσότερα από 500.000 Karoq έχουν βγει από τις γραμμές παραγωγής. Το 2020 και το πρώτο εξάμηνο του 2021, το Karoqείναι το SUV με τις περισσότερες πωλήσεις για τη Skoda και το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της μάρκας συνολικά, μετά την Octavia. Σήμερα, το Karoq διατίθεται σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως, με παραγωγικές μονάδες στην Τσεχία, τη Σλοβακία καθώς και στη Ρωσία και την Κίνα.

Το Karoq  εισήγαγε στην compact SUV κατηγορία τη νέα φιλοσοφία της μάρκας στο design, με κρυστάλλινα στοιχεία, δυναμικές φόρμες και σαφείς σχεδιαστικές γραμμές. Συνέχισε επίσης την παράδοση που δημιούργησε η Skoda για τα ονόματα των SUV της, να ξεκινούν με το γράμμα K και να τελειώνουν με το Q. Το όνομά του, παραπέμπει στη γλώσσα των αρχικών κατοίκων της Αλάσκας, των Alutiiq.

Με τις compact διαστάσεις του, τη λειτουργία εκτός δρόμου, την υψηλή απόσταση από το έδαφος καθώς και το προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης, το Karoq κυκλοφορεί το ίδιο άνετα σε αστικά περιβάλλοντα ή απαιτητικές χωμάτινες επιφάνειες. Με την εξαιρετική του ευρυχωρία και τον μεγάλο χώρο αποσκευών, είναι το ιδανικό όχημα για οικογένειες και πελάτες που θεωρούν το αυτοκίνητό τους μέρος του lifestyle τους. Τα προαιρετικά πίσω καθίσματα VarioFlex, που προσαρμόζονται στις ανάγκες των επιβατών, είναι μόνο ένα από τα πολλά Simply Clever χαρακτηριστικά που προσφέρει. Στο συνολικό πακέτο, περιλαμβάνονται κορυφαία ενεργητική και παθητική ασφάλεια, πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, ακόμη καλύτερη άνεση και εξαιρετική συνδεσιμότητα.