Tο σπάνιο και συλλεκτικό Honda NSX Zanardi Edition κοστίζει μια περιουσία


Το NSX της πρώτης γενιάς είναι εξαιρετικό, ενώ η ειδική έκδοσή του Zanardi είναι πιο ελαφριά και ακόμα πιο προσεγμένη

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/9/2020

Το 1997 και το 1998 o Alex Zanardi κατέκτησε δύο πρωταθλήματα CART με τη Honda και η ιαπωνική εταιρεία προκειμένου να τιμήσει το γεγονός παρουσίασε μια ειδική έκδοση του τότε NSX -Acura NSX στις ΗΠΑ. Η οποία όπως είναι αναμενόμενο, ονομάζεται Zanardi Edition και κατασκευάστηκε συνολικά μόλις 51 φορές.

Το NSX των φωτογραφιών μας είναι το 51o και τελευταίο και τα τελευταία είκοσι χρόνια ιδιοκτήτης του ήταν ο πρωταθλητής των ΑΜΑ Superbike Miguel Duhamel, ο οποίος είχε κάνει μαζί του λιγότερα από 19.300 km.

Όπως και τα υπόλοιπα NSX Zanardi Edition είναι κατακόκκινο -το χρώμα του ονομάζεται επίσημα New Formula Red- έχει μια σταθερή οροφή, ειδικό, ελαφρύ πίσω σπόιλερ, ζάντες BBS -16άρες μπροστά, 17άρες πίσω- κλασική κρεμαγέρα και μια ειδική ελαφριά μπαταρία.

Με τη δίαιτα σε πολλά σημεία του το σπέσιαλ αυτό NSX είναι ελαφρύτερο κατά 68 kg σε σχέση με τη στάνταρ εκδοχή του ιαπωνικού super car. Επίσης η ανάρτησή του είναι πιο σφιχτή και οι δαγκάνες των φρένων γράφουν NSX.

Στο εσωτερικό τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα έχουν επενδύσεις και από σουέτ, ραφές που δημιουργούν αντίθεση, ενώ υπάρχει και ραδιοκασετόφωνο αλλά και κλιματισμός.

Ο V6 VTEC των 3,2 lt αποδίδει 300 PS και 303 Nm και κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων και μπλοκέ διαφορικού.

Καινούργιο το Honda NSX Zanardi Edition κόστιζε στις ΗΠΑ 84.745 ευρώ, ενώ αυτό αναμένεται να βρει νέο ιδιοκτήτη για πολύ περισσότερα.