To SSC Tuatara των 1.750 ίππων... ξύπνησε (Video)


Ένα από τα hypercars που ετοιμάζονται καιρό φαίνεται ότι παίρνει σάρκα και οστά αφού μόλις έκανε την παρθενική το εμφάνιση μπροστά σε κάμερα με τον κινητήρα εν λειτουργία.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/1/2019

 

Και όμως κινείται. Ή για την ακρίβεια, κάτι κινείται στην υπόθεση SSC Tuatara που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και όπως φαίνεται παίρνει πλέον τον δρόο για την παραγωγή.

Στο video που μας έρχεται από τους WVM3DreamDrives βλέπουμε το εντυπωσιακό δεύτερο πρωτότυπο να αφήνει για λίγο το γκαράζ και να βγαίνει στο φως του ήλιου. Και μάλιστα με τον κινητήρα εν λειτουργία και τον οδηγό να ρίχνει μερικές γκαζιές προς ικανοποίηση της παρέας που έχει μαζευτεί για το γεγονός.

Το Tuatara παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες στο Pebble Beach και είναι ο διάδοχος ενός ακόμα σπουδαίου αυτοκινήτου που κατασκεύασε η SCC πριν αρκετά χρόνια, του Ultimate Aero. Όπου SSC είναι μία μικρή εταιρία με έδρα κάπου στα περίχωρα της Ουάσινγκτον η οποία κάθε τόσο φτιάχνει και ένα απίστευτο αυτοκίνητο με επιδόσεις που κόβουν την ανάσα και δυνατότητα κατάριψης κάθε ρεκόρ ταχύτητας.

Η SSC θα κατασκευάσει 100 τέτοια αυτοκίνητα όταν θα ξεκινήσει η παργωγή του μέσα στο 2019 (αν όλα πάνε καλά) και στόχος θα είναι να ξεπεράσει το ορόσημο των 300 μιλίων την ώρα (483 km/h). Για να το πετύχει αυτό έχει ένα ιδιαίτερα αεροδυναμικό αμάξωμα με συντελεστή 0,279 το οποίο μάλιστα είναι κατασκευασμένο από carbon fiber κάτι που κρατά το βάρος αρκετά χαμηλά, στα 1.247 κιλά. Για την κίνησή του χρησιμοποιεί έναν twin turbo V8 των 5,9 λίτρων που θα αποδίδει 1.750 άλογα με το κόκκινο να βρίσκεται στις 8,800 rpm.

Mένει να δούμε αν το Tuatara θα καταφέρει να φέρει πίσω στην SSC το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής, το οποίο είχε κατακτήσει το Ultimate Aero το 2007 με 412,28 km/h πριν το χάσει από την Bugatti Veyron Supers Sport και τελευταία από το Koenigsegg Agera RS me ta 446,97 km/h. Υπάρχει βέβαια ο ανταγωνισμός από το Venom F5 του Hennessey και πιθανόν μία ειδική έκδοση της Bugatti Chiron που στοχεύουν στον ίδιο σκοπό, όμως όπως φαίνεται το Tuatara πήρε "εμπρός" και σίγουρα θα κάνει την δική του προσπάθεια.