Το Subaru BRZ tS έρχεται με ανανεωμένη ανάρτηση και πιο ισχυρά φρένα (photos-video)


Η Subaru λανσάρει μια πιο «γυμνασμένη» έκδοση του BRZ, ονόματι tS, η οποία έχει προικιστεί με βελτιωμένο σύστημα ανάρτησης και φρένων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: SUBARU
  • 25/7/2023

Η «ακραία» έκδοση tS επιστρέφει στην γκάμα του Subaru BRZ για τη δεύτερη γενιά του προσθιοκίνητου υπερ-αυτοκινήτου των Ιαπώνων. Όπως και σε παλαιότερη εμφάνιση του συγκεκριμένου πακέτου, έτσι και τώρα, περιλαμβάνει αναβαθμίσεις στα φρένα και στην ανάρτηση, όπως βέβαια και προσθήκες στο εξωτερικό του οχήματος που κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση στο μάτι.

Την πρώτη του εμφάνιση έκανε το BRZ tS στο Subiefest στην Καλιφόρνια πριν μερικές μέρες, όπου ο Αμερικανός οδηγός αγώνων, Scott Speed, βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της νέας έκδοσης, επιδεικνύοντας την αγριεμένη πλευρά του μοντέλου.

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, η Subaru δημοσίευσε όλες τις σχετικές εικόνες του νέου BRZ, όπως και λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις αναβαθμίσεις που έχει λάβει.

Η βασικότερη μηχανική διαφορά βρίσκεται στα φρένα, τα οποία είναι πλέον Brembo, τοσο στο μπροστινό, όσο και στο πίσω μέρος, όπως και στους τροχούς 18 ιντσών, ενώ η ανάρτηση έχει λάβει την περιποίηση του τμήματος STI με αποσβεστήρες Hitachi. Τα εν λόγω φρένα φέρουν τους ίδιους, μεγαλύτερους ρότορες που βρίσκει κανείς και στο νέο πακέτο αναβαθμίσεων του Toyota GR86, δηλαδή 12,8 ιντσών στο μπροστινό και 12,4 ιντσών στο πίσω μέρος.

Όσο για το κομμάτι των οπτικών αναβαθμίσεων, η Subaru έχει προσφέρει στην ειδική έκδοση tS τα απαραίτητα ειδικά λογότυπα και σήματα, ώστε να ξεχωρίζει από το συμβατικό BRZ, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στη γρίλια και την πόρτα του πορτπαγκάζ. Τα δισκόφρενα έχουν βαφεί χρυσά, και συνοδεύονται από ιδιαίτερους, μοναδικούς τροχούς 18 ιντσών σε σκούρο γκρι χρώμα.

Το εσωτερικό έχει επίσης διακοσμηθεί με λεπτομέρειες σε μπλε χρώμα, όπως για παράδειγμα στις ραφές και τα κομμάτια δέρματος στα καθίσματα, όπως και σήματα STI στο καντράν και τον διακόπτη εκκίνησης του αυτοκινήτου.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει κάνει καμία αλλαγή στον τετρακύλινδρο επίπεδο κινητήρα χωρητικότητας 2,4 L, ο οποίος συνοδεύεται από ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με 6 σχέσεις και αποδίδει 228 PS.

Η τιμή της νέας έκδοσης tS δεν έχει γίνει γνωστή, όμως το μοντέλο θα καταφτάσει στις εκθέσεις της Subaru στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος του Subaru BRZ tS θα ξεπερνά τα 32.000 δολάρια, αφού θα τοποθετηθεί πάνω από την έκδοση Premium στην ιεραρχία του BRZ.

Δείτε το νέο Subaru BRZ tS εν δράσει: