To SUV της Bugatti θα έχει τον ηλεκτροκινητήρα της Rimac(;)


Η δεύτερη Bugatti μετά τη Chiron θα είναι ηλεκτρική, μιας και η πρόθεση να χρησιμοποιηθεί ως βάση η Lamborghini Urus δείχνει να εγκαταλείπεται.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/8/2019

Οι μετοχές της κροατικής Rimac που ασχολείται εδώ και αρκετά χρόνια με την ηλεκτροκίνηση ανεβαίνουν συνεχώς. Έτσι οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσής της με τους 1.880 PS που χρησιμοποιείται ήδη στο Pininfarina Battista αλλά και στο δικό της πρωτότυπο C_Two να κινεί στο μέλλον και το δεύτερο μοντέλο με τα σήματα της Bugatti. Το οποίο εκτός απρόοπτου θα είναι ένα SUV.

Η δεύτερη επιλογή για την ιστορική εταιρεία θα είναι να συνεργαστεί στην εξέλιξη του συστήματος πρόωσης με την εξειδικευμένη Edaq και την παραγωγή του αυτοκινήτου να την αναλάβει η γνωστή Magna Steyr στο Graz της Αυστρίας.

Υπάρχει ακόμα ένα ενδεχόμενο: η δεύτερη Bugatti να χρησιμοποιήσει μια νέα αρχιτεκτονική για hyper cars που λέγεται πως εξελίσσεται τώρα και προορίζεται καταρχήν για τη διάδοχο της Porsche 918 Spyder αλλά και μια μελλοντική Lamborghini.

Η Porsche πάντως εμπλέκεται και αν επιλεγεί η (έτοιμη και πιο πιθανή) λύση της Rimac. Και αυτό γιατί η παραδοσιακή γερμανική εταιρεία, που όπως και η Bugatti ανήκει στον όμιλο της VW, έχει εδώ και αρκετό καιρό εξαγοράσει ένα ποσοστό της τάξης του 10% των μετοχών της κροατικής.