Το Suzuki Jimny στην αυτοκρατορία των Lego


Το δικό του «αντίγραφο» κατασκευασμένο από τουβλάκια Lego απέκτησε το νέο Suzuki Jimny χάρη στους φανατικούς οπαδούς του μικρού αλλά εξαιρετικά ικανού offroader.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/9/2019

Κομμάτι της ιστορίας όλων εκείνων των κατασκευών που αποτελούνται από τουβλάκια της Lego αποτελεί πλέον το νέο Suzuki Jimny.

To «μικρό» offroader δεν ανήκει επισήμως στην γκάμα της Lego, ωστόσο, η δημοτικότητά του ώθησε αρκετούς ανεξάρτητους δημιουργούς να εξελίξουν το υπό κλίμακα αντίγραφό του.

Το τελικό αποτέλεσμα αν μη τι άλλο δικαιώνει τις προσπάθειές τους, όντας ευθέως συγκρίσιμο με εκείνο που η ίδια η Lego δημιούργησε με αφορμή την παγκόσμια πρεμιέρα της δεύτερης γενιάς του Land Rover Defender.

Το συγκεκριμένο kit πωλείται έτοιμο προς συναρμολόγηση, έναντι 120 δολαρίων, ωστόσο, εναλλακτικά μπορεί να αποκτήσει κανείς και τα σχέδια ώστε να προμηθευτεί σε δεύτερο χρόνο τα περίπου 1.500 τουβλάκια που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της κατασκευής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω kit περιλαμβάνεται και ο μηχανισμός που μετατρέπει το Suzuki Jimny σε ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα,  καθιστώντας το ακόμα πιο ελκυστικό σε μικρούς και μεγάλους.